Categories: Editorial

Nebunia continuă…

Se pare că încheierea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale nu a dus şi la încheierea scandalului şi nebuniei de care am avut parte în tot acest an, dar mai ales în perioada campaniei electorale.
…Ieri, PSD a depus la Curtea Constituţională cererea de anulare a turului doi a alegerilor prezidenţiale. Vicepreşedintele PSD Dan Nica a declarat că, din verificările şi estimările PSD, voturile fraudate depăşesc 136.000, el precizând că fraudarea prezidenţialelor în turul doi, în favoarea lui Traian Băsescu, a avut un caracter naţional, sistematic şi premeditat. Reprezentanţii PSD au mai declarat că au camioane de probe în acest sens – şi din ţară şi din străinătate – care vor dovedi marea fraudă iniţiată  şi înfăptuită de Traian Băsescu şi PDL.
…Fireşte că liderii resping aceste acuzaţii, persiflându-i pe social-democraţi. Iar aseară, Emil Boc a ieşit pe posturile de televiziune, cerând partidelor politice să renunţe la „retorica electorală“ şi să permită revenirea la normalitate, arătând că alegerile prezidenţiale s-au încheiat, iar rezultatul trebuie respectat de către liderii politici.
…Între timp, în rândul liberalilor a intrat dihonia. Fostul lider liberal şi premier Călin Popescu Tăriceanu, după o discuţie telefonică cu Traian Băsescu, a ieşit luni în public, declarând că PNL ar trebui să ia în considerare intrarea la guvernare împreună cu PDL. Declaraţia sa a produs, am înţeles, oarece discuţii dure, luni seara, între el şi Crin Antonescu, care tocmai reafirmase că el, personal, şi liberalii nu vor face nici o înţelegere cu Băsescu şi ai lui. Numai că, ieri, şi alţi fruntaşi liberali s-au declarat în favoarea unei  guvernări împreună cu PDL. Ceea ce l-a obligat pe Crin Antonescu să-şi revizuiască primele declaraţii şi să admită că liberalii ar fi de acord să formeze din nou echipă la guvernare cu democrat-liberalii, doar cu condiţia ca ei să dea premierul. Asta, ca o garanţie că Traian Băsescu şi pedeliştii săi nu-i vor  înjunghia pe la spate, aşa cum au făcut-o cu toţi partenerii lor de până acum.
…Tot ieri, Marko Bela, liderul UDMR, a declarat că această formaţiune este dispusă să intre într-un guvern capabil să deruleze un program anticriză, lăsând să se înţeleagă că nu-i deranjează să meargă la guvernare doar împreună cu PDL. Nici nu ne aşteptam la altă reacţie din partea udemeriştilor, deoarece ei, cu excepţia guvernelor Boc, mai tot timpul s-au aflat la guvernare.
…Până una-alta, toată lumea aşteaptă decizia Curţii Constituţionale. Dar, între timp, în lumea politică este mare vânzoleală. Au loc întâlniri şi discuţii de taină, trădări, replieri, desfacerea de alianţe şi pregătirea unor noi coaliţii. Deci, nebunia continuă…

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Vai ce magari vecine. Comentatorii nici macar nu te mai injura. Te ignora total ceea ce e f.f.rau. Ia'ti un concediu fara plata sa-ti refaci forma!

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

5 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

5 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

5 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

5 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

5 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

5 ore ago