Categories: Actualitate

Ne jucăm cu 70 de milioane de euro!

Carmen Cosman

Judeţul Hunedoara riscă să piardă 70 de milioane de euro, dacă oficialii nu vor găsi soluţii pentru amenajarea deponeului ecologic de gunoi. Ultima locaţie găsită de autorităţi este la Boşorod, dar sătenii nici nu vor să audă de groapă de gunoi lângă nasul lor.
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, atrage atenţia că putem pierde fondurile europene nerambursabile, iar în acest caz, fiecare administraţie publică locală va trebui să-şi închidă singură vechile gropi de gunoi, iar sumele necesare nu sunt deloc de neglijat. „Dacă până în iunie nu se încheie contractul de management a deşeurilor, fiecare primar va fi nevoit să închidă gropile de gunoi care mai funcţionează pe banii contribuabililor. În plus, vor trebui să încheie contracte şi să ducă deşeurile menajere la Iaşi, eventual”, a declarat Moloţ, referindu-se la situaţia în care Hunedoara nu avea un deponeu ecologic de gunoi. Altfel, primarul personal va fi amendat de inspectorii de mediu şi, la rândul său, edilul se va îndrepta împotriva firmelor de salubritate, iar până la urmă, tot omul de rând este cel care suferă, din cauza costurilor extrem de ridicate pentru depozitarea gunoiului menajer. Ultima locaţie stabilită de oficialii hunedoreni este pe raza comunei Boşorod, dar aici, s-au lovit de opoziţia localnicilor, care nu vor o groapă de gunoi, fie ea şi ecologică, pe teritoriul comunei lor. Preşedintele CJ Hunedoara spune, însă, că această locaţie este încă de actualitate, mai ales că distanţa până la prima gospodărie este de trei kilometri, iar legea spune că trebuie să fie de minimum 1.000 de metri. „Este ultima şansă, ultimul tren”, a arătat preşedintele CJ Hunedoara.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Romanilor nu li se explica ce inseamna "managementul modern al deseurilor",de aceea "trag" in tinte false,impotrivindu-se unor astfel de intreprinderi.De ce nu deschid ochii sa vada in ce goapa imensa de gunoi isi duc zilele ? Constientizarea ar trebui facuta prin cresterea drastica a amenzilor aplicate tuturor poluatorilor,de la simplu cetatean la marii agenti economici.De ce n-o face cineva ? Din teama de a pierde votul populatiei ignorante ?Cindva ,in mandatul lui Emil Constantinescu,se luase decizia infiintarii pe linga primarii a unei Politii ecologice,un corp de agenti ecologici cu atributii de control-supraveghere a mediului ambiant.Din interese obscure s-a ales preaful de initiativa ,si gunoiul de noi.

  • vreti ca noi cetatenii civili sa ne ocup de contracte ,de ce v-am mai ales pe voi in functii publice de la stat sa stati si sa primiti degeaba salar ?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc iar zvonerii că un personaj de la noi are ceva probleme cu o consilieră…

14 ore ago

Bulina albă

Ancuța Suciu, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a depla­sat personal la sediul Unifarm…

15 ore ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic de…

15 ore ago

Controversata lege care amnistiază evaziunea sub un milion de euro, promulgată de Klaus Iohannis ­

Președintele Klaus Iohannis a pro­mulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care…

15 ore ago

Așa, să tot înveți! Școală cu dotări moderne în comuna Gurasada

Magdalena Șerban Pentru modernizarea sistemului școlar în România, prin Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență…

15 ore ago