Comunitate

Naveta elevilor din Blăjeni, rezolvată cu banii părinţilor

04  Horia Jurca primar BlajeniMagdalena Şerban

În comuna Blăjeni, există doar o grădiniţă şi o şcoală primară, ambele frecventate de aproximativ 30 de copii. Cei 10 elevi de generală din localitate sunt nevoiţi să facă naveta prin vecini, mai precis la Şcoala gimnazială „Ion Buteanu” din comuna vecină, Buceş. Şi chiar dacă s-a găsit mijloc de transport pentru aceştia, decontul asigurat de Guvern se lasă aşteptat. Aşa că părinţii sunt buni de plată, până la venirea banilor.

Greu, mai ales iarna
„Suntem o comună mică şi nu avem prea multe resurse financiare. Abia ne ajung banii de salarii şi utilităţi. Prin urmare, elevii de generală învaţă la şcoala vecină, din Buceş. În ultima lună de cursuri, copiii s-au deplasat cu ajutorul maşinilor personale ale părinţilor, aceştia organizându-se cum au putut mai bine, pe propria cheltuială. Nu mi se pare absolut deloc normal acest lucru. Consider că dacă s-ar primi din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara un microbuz la care să găsim şofer şi să existe doar cheltuieli cu combustibilul, ar fi o mână de ajutor. De asemenea, este binevenită şi o sponsorizare. În acest fel, am rezolva şi problema transportului local pentru copiii care frecventează grădiniţa şi şcoala primară. Momentan, maşina primăriei noastre este singurul lor ajutor, însă satele fiind dispersate, transportul lor se face foarte greu şi nu în timp util”, arată Horia Jurcă (foto), primarul comunei Blăjeni.
Profesoara Maximiliana Ştefan, directoarea şcolii gimnaziale din Buceş, a precizat că problema s-a rezolvat în sensul că părinţii elevilor au acceptat să plătească abonamentele din propriul buzunar, iar când vin banii de la minister, li se vor restitui. Maşina care transportă profesorii îi va transporta şi pe elevi la şcoală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura