Categories: Sport

Naţionala de futsal, învinsă clar de Cehia

Echipa naţională de futsal a României a pierdut drastic, scor 3-9 (0-4), în faţa reprezentativei similare a Cehiei, în primul amical al „dublei” de la Deva. Tricolorii au evoluat slab şi nu s-au putut apropia în prea multe rânduri de poarta unei echipe care a etalat un joc simplu şi exact.

„Uliţa cehă”, de netrecut
Cehia a deschis scorul după mai puţin de două minute, căpitanul Lukas Resetar învingându-l pe Vlad Iancu cu un şut pe colţul scurt. Peste alte cinci minute, acelaşi jucător a majorat diferenţa, finalizând din faţa porţii. Echipa antrenată de Robert Lupu, cu tot ce are mai bun futsalul românesc pe parchet, nu s-a putut apropia de poarta lui Gercak, cehii apărându-se exact şi ţâşnind rapid pe contraatac. În urma unei intercepţii, David Cupak a făcut 3-0, la jumătatea reprizei, iar Drozd a stabilit scorul pauzei, chiar în ultimul minut, marcând cu poarta goală din pasa lui Zaruba.

Diferenţă umilitoare
România a dat impresia revenirii, în minutul 22, când Paulo Ferreira a redus din diferenţă, cu un şut din unghi, după pasa lui Cristi Matei. Dar, Resetar a realizat hattrick-ul în minutul 24, refăcând diferenţa de patru goluri. Scorul a început să ia proporţii în minutul 29, când Drozd a înscris după o intercepţie, în momentul în care România juca fără portar. Slovacek şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, în urma unei combinaţii, iar tabela arăta un scor incredibil, 7-1, pentru o echipă care nu mai învinsese România din 2003.

„Dubla” lui Florin Matei, o palidă consolare
Trupa lui Robert Lupu a redus din diferenţă în minutul 32, Florin Matei transformând un penalti acordat pentru un fault la Szocz, iar peste un minut, acelaşi jucător a marcat dintr-o lovitură de la 10 metri, acordată pentru a şasea greşeală de echipă a oaspeţilor. Însă, cehii au avut ultimul cuvânt al meciului, Zaruba şi Kocacs stabilind scorul final la 9-3, ultimul din lovitură de la 10 metri. (Ovidiu Mănăstire)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

o zi ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago