Naţionala de futsal a României a pierdut meciurile amicale cu Italia la Piatra Neamţ

5 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Echipa Naţională de futsal a României a pierdut luni seară la Piatra Neamţ primul amical susţinut în compania Italiei din cele două programate. Tricolorii noştri au cedat cu 0 – 2 în faţa unei formaţii aflate pe locul 8 în clasamentul mondial, după ce la pauză scorul a fost egal. În echipă au fost prezenţi şi patru jucători de la Autobergamo Deva.

Italia a venit pentru aceste două partide cu o serie de jucători brazilieni naturalizaţi şi a avut un joc dificil în prima repriză cu ai noştri, graţie intervenţiilor curajoase ale portarului devean Petrişor Toniţa şi a pressingului echipei României, care a funcţionat aproape perfect în apărare.
În repriza secundă naţionala noastră putea deschide scorul, însă şutul trasor al lui Cristian Matei a întâlnit bara. Italienii au ratat prin Sergio Romano, jucător care apoi a înscris primul gol pentru naţionala Italiei, formaţie care a reuşit apoi să îşi majoreze diferenţa de pe tabelă prin golul marcat de Julio de Oliveira. România nu a reuşit să înscrie golul de onoare şi scorul partidei a rămas favorabil italienilor, care au câştigat cu 2-0.
Meciul revanşă s-a disputat aseară, tot la Piatra Neamţ, italienii câştigând şi această partidă cu 4-2.
Pentru cele două jocuri de pregătire, selecţionerul Robert Lupu a avut la dispoziţie următorii jucători: Petrişor Toniţa, Vlad Iancu (ambii Autobergamo Deva), Andrei Grigoraş (FK Odorheiu Secuiesc) – portari; Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira (ambii Autobergamo), Laszlo Szocs, Cristian Matei (ambii Imperial Wet Miercurea Ciuc), Mimi Stoica, Daniel Crăciun (ambii United Galaţi), Alpar Csoma, Szabolcs Manya (ambii FK Odorheiu), Marinică Plugaru (Dunărea Călăraşi), Felipe Oliveira (Napoli), Ique Ribeiro (Cartagena).

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trofeul Carpaţilor la tir cu arcul tradiţional

Recent s-a desfăşurat la Sebeş-Alba finala pe ţară a competiţiei de tir cu arcul tradiţional Trofeul Carpaţilor, întrecere organizată de...

Atletism: Etapa finală a Campionatelor Naţionale de sală pentru seniori şi tineret

Astăzi şi mâine (6 şi 7 februarie 2019), în Sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv Naţional „Lia Manoliu” din...

Cupa BiG FM la fotbal în sală, ediţia a X-a

Ediţia din 2019 a tradiţionalei întreceri fotbalistice pentru liceeni, „Cupa BIG FM“ a ajuns în cel de al 10-lea an...

Închide