Natalia Intotero: „Suntem îngrijoraţi de efectele colaterale ale războiului din Siria“

05 Natalia IntoteroMagdalena Şerban

În perioada 4-6 martie, la Riga (Letonia) s-a desfăşurat Conferinţa interparlamentară privind Politica Externă şi de Securitate Comună (PESC) şi Politica de Securitate şi Apărare Comună (PSAC). Evenimentul a fost organizat de Parlamentul leton, în contextul deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către acest stat, în primul semestru al anului curent. Din delegaţia română care a participat la dezbateri a făcut parte şi parlamentarul hunedorean Natalia Intotero (foto dreapta), vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă.

Îngrijorare faţă de implicarea Hezbollah
Criza din Orientul Mijlociu şi evoluţia situaţiei actuale pe plan internaţional au adus în prim-planul întrunirii tematici precum „Stadiul actual al Politicii de vecinătate“, „Politica europeană de securitate şi de apărare comună şi NATO – O mai bună colaborare în faţa provocărilor de securitate“ şi „Priorităţile Politicii externe şi de securitate comune“. De la tribuna oficială, deputatul PSD Natalia Intotero a apreciat că: „suntem îngrijoraţi de efectele colaterale ale războiului din Siria şi ne exprimăm cea mai mare preocupare faţă de creşterea prezenţei grupurilor islamice radicale ce operează în Siria, în special ISIL şi Al-Nusra. Suntem de asemenea îngrijoraţi de implicarea organizaţiei Hezbollah pe teritoriul sirian, deoarece aceste acţiuni au consecinţe negative asupra stabilităţii şi securităţii întregii regiuni. Acesta este motivul pentru care toate părţile ar trebui să dea dovadă de reţinere în favoarea stabilităţii în zonă“. De precizat că din partea Camerei Deputaţilor, la conferinţa de la Riga au mai participat Daniel-Stamate Budurescu (Comisia pentru politică externă) şi Constantin Moisii (Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională). Printre cei care au susţinut alocuţiuni s-au numărat înalţi oficiali ai Uniunii Europene: înaltul reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate – Federica Mogherini, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul European – Elmar Brok, peşedintele Parlamentului leton – Inara Murniece, preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul leton – Ojars Eriks Kalninš şi ministrul leton pentru Afaceri Externe – Edgars Rinkevics.

2 comentarii la „Natalia Intotero: „Suntem îngrijoraţi de efectele colaterale ale războiului din Siria“

 • 6 martie 2015 la 13:31
  Permalink

  Lasa ca o sa duca ea padurenii de la Poienita Voinii si o sa faca aia pace in Siria… ca doar se cunosc, sunt prieteni… Mai o nunta, mai un botez..mai o tuica mai o placinta creata si pacea se va asterne peste planeta .
  Si toate astea doar datorita lui Intotero, chiar si Obama si Putin tremura cand o vad pe Intotero nemachiata ! :))))

 • 7 martie 2015 la 10:31
  Permalink

  Deputata padurenilor este Carmen Harau.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare