Actualitate

N-a plătit prejudiciul, nu pleacă din pușcărie

Un recidivist din municipiul Deva a îndeplinit aproape toate cerințele pentru a fi eliberat înainte de termen, dar n-a convins două instanțe de ju­decată că a și învățat ceva în perioada în care a fost închis.
Bărbatul a fost condamnat, anul tre­cut, la pedeapsa de 2 ani și o lună de de­tenție pentru săvârşirea unei infrac­ţiuni de înşelăciune. Chiar dacă a avut o conduită bună după gratii, deținutul a primit de la aparținători peste 10.000 de lei, dar nu și-a achitat nici măcar par­țial din prejudiciul produs în urma in­fracțiunii. „Instanţa a apreciat că pen­tru a dovedi buna sa credinţă în în­de­pli­nirea obligaţiilor civile, petentul ar fi tre­buit să efectueze mai multe plăţi par­ţiale către partea civilă ulterior încarcerării, chiar dacă într-un cuantum re­dus, pentru a se putea constata în­de­plinirea cerinţei impuse de legiuitor. (…) Totodată, instanţa a constatat că timpul pe care l-a executat condam­na­tul din pedeapsa aplicată nu este sufi­cient pentru ca acesta să îşi însu­şeas­că scopul preventiv şi educativ al pe­depsei, astfel încât în viitor să nu mai comită şi alte fapte prevăzute de legea penală şi să fie redat societăţii cu convingerea că se va reintegra şi nu va mai reveni în mediul penitenciar”, se arată în soluția tribunalului prin care i-a fost respinsă cererea de a fi eliberat îna­inte de termen. (M.Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

5 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

6 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

13 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

13 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

13 ore ago