Mureşul Pricaz, campioană cu stil

2Ovidiu Mănăstire

Deşi a obţinut titlul în Liga a V-a Hunedoara de etape bune, Mureşul Pricaz nu s-a menajat în ultima rundă a sezonului. Trupa de lângă Orăştie a încheiat campionatul în stil de mare echipă, învingând clar în derbiul cu Zarandul Crişcior, scor 7-2.

Recital al golgheterului
Echipa gazdă a rezolvat soarta partidei încă din prima repriză, la finalul căreia conducea cu un scor de forfait. Mureşul a marcat cele trei goluri în decurs de cinci minute, la jumătatea mitanului, prin Lupşa şi o „dublă” a golgheterului Bobby Buna. Acelaşi jucător a mai înscris de două ori în debutul părţii secunde, la 5-0 oaspeţii marcând şi ei primul gol, prin Victor Deoancă. Buna şi-a încheiat recitatul în minutul 65, când a punctat pentru a cincea oară, urmat imediat de o nouă reuşită a Zarandului, semnată de Robert Deoancă. Scorul final, 7-2, a fost stabilit de Fabian Dănescu în minutul 76.

Dominare clară
Astfel, Mureşul Pricaz câştigă categoric prima ediţie a Ligii a V-a defăşurată într-o singură serie, după ce se impusese în precedentele două campionate pe Valea Mureşului. Echipa antrenată de Ioan Dobroaia a avut o linie de clasament impresionantă, din cele 26 de partide câştigând 23, una a terminat-o la egalitate şi a pierdut doar două meciuri. Mureşul a marcat 115 goluri şi a primit 24, având atât cel mai bun atac, cât şi cea mai bună apărare a campionatului.
Cu 35 de goluri înscrise, Bobby Buna a devenit golgheterul Ligii a V-a, marcând 20 de goluri în tur şi alte 15 în retur. Alături de el, Cosmin Dămăcuş a punctat şi el de 17 ori pentru campioană iar Cornel Buta a înscris 10 goluri.
Ultima etapă a celui mai mic eşalon fotbalistic hunedorean nu a fost lipsită de rezultate neaşteptate. CS Comunal Ilia a câştigat în deplasare derbiul cu Berianul Beriu iar CS Ghelari s-a impus pe terenul echipei Unirea General Berthelot. Succese clare au obţinut Cetate Răchitova şi Agrocompany Băcia iar Cerna Lunca Cernii s-a impus la „masa verde” în faţa Victoriei Dobra, care nu s-a prezentat la joc.
MUREŞUL PRICAZ  7 (3)
Dumitrescu – Planicek (58 Oniga), Cizmaş (49 Ardelean), Popovici (46 R. Stoica), Duică – Pătruţ (cpt.), Dănescu, Lupşa – Buna, Dămăcuş, Buta. Antrenor: Ioan Dobroaia
ZARANDUL CRIŞCIOR 2 (0)
Ancaş (46 Cioflica) – Vlad, Achim, Al. Deoancă, Stoiconi – Duma (61 Stega), Terchia, V. Deoancă, R. Deoancă – Luluşa, Furdui. Antrenor: Remus Deoancă
Arbitrii: Alexandru Bălan – Cristian Petrean, Cosmin Danciu (toţi din Deva)
Au marcat: Lupşa (21), Buna (22, 26, 52, 56, 65), Dănescu (76) – V. Deoancă (57), R. Deoancă (66)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.