Sport

Mureşul Deva a găsit „ACU” redresării

Ciprian Marinuţ

Echipa deveană a pus punct seriei negre de şapte meciuri cu rezultate negative (şase înfrângeri şi o remiză acasă) şi a transformat partida din deplasare cu ACU Arad, încheiată la egalitate 1-1, într-o „pîrghie” a revenirii pe drumul bun. Remiza „renaşterii” a fost obţinută cu antrenorul Gică Barbu „camuflat” în tribune şi nu se ştie dacă el a pregătit sau nu echipa pentru acest meci.

Start împiedicat

„Mureşul” s-a prezentat la Arad în postura de victimă sigură, însă pe parcursul meciului slăbiciunile adversarilor şi şansa au schimbat rolurile celor două combatante, iar devenii puteau chiar câştiga. Luaţi tare de arădeni, pe motiv că au făcut deplasarea cu „un microbuz care nu arăta foarte spaţios şi au avut doi oameni mai puţin pe lista de rezervă”, devenii au fost la podea în prima parte a întâlnirii. Studenţii au asediat careul devean, iar Gheju a trimis periculos peste vinclu cu capul (10). La scurt timp, insistenţele ofensive ale arădenilor au dat roade. Lupaşcu (min. 18) a trmis, cu capul, sub bară, de la patru metri, după ce Balla l-a găsit excelent cu o diagonală în careu. Trupa din Arad a continuat să rămână la pupitru, dar fazele cu adevărat periculoase au lipsit, iar la pauză s-a intrat cu diferenţa minimă stabilită în minutul 18.

Finiş în forţă

ACU şi-a pierdut busola după pauză, în ciuda mutărilor antrenorului Bogoşel, iar „Mureşul” a prins curaj şi a devenit un coşmar al echipelor arădene, după ce în etapa a III-a a învins UTA, la Deva. Sătmar (min. 63) a prins o torpilă de la 40 de metri, pe jos, portarul arădean, Paul, a plonjat pe minge, însă a scăpat-o stupid în plasă, 1-1. ACU a acuzat şocul golului, iar devenii au fost mai periculoşi în faţa porţii, portarul Paul spălându-şi păcatele prin intervenţii salvatoare la şuturile lui Stan şi Gîrlă (70, 74).

ACU ARAD – MUREŞUL DEVA 1-1 (1-0)

ACU Arad: D. Paul – Bilia, C. Aldea (72 Ciubăncan), Miculescu, Gligor – Lupaşcu, Bundea, Onu (62 Petrescu), Balla – Gheju (54 Nicolau), C. Roşca.

Mureşul: Pîrvu – Coca, Dosan, D. Sînmărtean, I. Cîmpean – Melcea, Gîrlă (80 Furdean), Sătmar, Al. Dan (61 Bogman), R. Stan – Cinghină (40 Dîrvaru).

Arbitru: Cornel Făniţă (Timişoara); Asistenţi: Bogdan Gheorghioiu (Timişoara) şi Adrian Udrea (Tg. Jiu).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura