Municipiul Orăștie are o nouă grădiniță de poveste

Magdalena Șerban

În timp ce unele instituții preșcolare și șco­lare sunt private de căldură, iar părinții își țin copiii departe de pericolul îm­bol­nă­virii, la Orăștie a fost dată în circuit noua gră­diniță cu program normal de pe Strada Lu­minii, un obiectiv investițional ma­te­rializat din fonduri euro­pe­ne, ce oferă condiții și do­tări moderne.

Pentru adulții de mâine
„Copiii se pot bucura de noua unitate edu­cațională, unde găsesc nu doar un personal competent și bine pregătit, ci și o atmosferă extraordinară și dotări dintre cele mai mo­derne. După cum am spus mereu, consider că educația este unul din­tre pilonii pe care se sprijină dez­vol­tarea unei comunități, așa că investițiile în rețeaua școlară sunt esențiale. Ca primar al municipiului Orăștie, am avut mereu printre priorități dezvoltarea rețelei edu­ca­ționale din oraș și oferirea unor condiții cât mai bune pentru elevi și cadrele di­dac­tice. Aici, la Gră­dinița cu Program Normal de pe Strada Luminii Nr. 10, am văzut că toate cele patru grupe de copii vor avea la dis­poziție un spațiu luminos, călduros și pri­mi­tor, așa că vă în­demn, dragi părinți, să vă aduceți cu în­cre­dere copiii și să vă bucurați de ceea ce oferă această locație. Felicit întreaga echipă care s-a ocupat de buna derulare a pro­iectului și le urez succes cadrelor didactice în misiunea nobilă pe care o au ”, a afirmat edilul-șef din Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan (foto). Referitor la partea financiară, alesul a precizat că programul investițional prin care a luat naștere instituția preșcolară a însumat 2.626.119, 25 lei, din care contribuția de la Uniunea Europeană a fost de 2.232.201,37 lei. Proiectul a fost demarat din Fondul Euro­pean de Dezvoltare Regională prin Pro­gra­mul Operațional Regional 2014-2020.

Primar pentru toți
Totodată, ținând cont de faptul că perioada prin care trecem este una de restricții, în con­textul noilor reglementări legate de controlul pandemiei generate de COVID și al im­pu­ne­rilor autorităților centrale cu referire la deli­mi­tarea accesului în instituțiile publice, con­du­cerea locală amintește cetățenilor că per­soanele care nu dețin un certificat verde nu mai au voie în incinta clădirii primăriei. Totuși, pentru a sprijini această categorie, s-a decis să fie operaționalizate două birouri în afara sediului, și anume Registratură, respectiv Taxe și Impozite Locale. Astfel, cei care au nevoie de orice fel de servicii de la compar­ti­mentele administrative sau care doresc să își plătească la ghișeu dările, pot veni la aceste două birouri dedicate. De asemenea, există posibilitatea de a interacționa cu primăria și în format electronic. Serviciul de Taxe și Im­po­zite Locale este activ inclusiv în regim on­line, obligațiile fiscale putând fi onorate foar­te simplu, prin intermediul platformei ghiseul.ro, care este integrată și în website-ul mu­ni­ci­palității. „Le mulțumesc celor care sunt la zi cu plata taxelor, participând astfel la sus­ținerea bugetului local din care reușim să în­tocmim diverse studii de fezabilitate pentru noi in­vestiții, să asigurăm cofinanțări la proiectele câș­tigate din bani europeni sau pe axă gu­ver­na­mentală, să acoperim chel­tuielile neeli­gi­bile din cadrul acestora și să facem reabilitări, reparații și modernizări. Vă mulțumim și vă dorim să rămâneți sănătoși. Doamne ajută!”, a încheiat Ovidiu Laurențiu Bălan.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Întreprinzător din Brad, înșelat cu peste 130.000 de lei

Afaceristul a vrut să-și deschidă o spălătorie auto și a contractat uti­lajele și echipamentele necesare…

2 secunde ago

Tânărul dat dispărut în lacul de acumulare Sântămăria Orlea a fost recuperat din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu 10 zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de…

2 minute ago

Oncologia spitalului din Hunedoara, secția unde Dumnezeu veghează

Magdalena Șerban Nimeni nu își dorește să ajungă într-o secție de Oncologie, dar pentru cei…

3 minute ago

Pădurenii se reunesc la Lelese

Magdalena Șerban Unul dintre cei mai mari pro­motori ai Ținutului Pă­durenilor este primarul din Lelese,…

5 minute ago

„Colonia Țărănească” din Vulcan, modernizată în baza unei finanțări câștigate de municipalitate

Magdalena Șerban Planul administrativ al muni­ci­pa­lității din Vulcan este de dezvoltare a fiecărei zone a…

5 minute ago

FOTBAL Liga a IV-a. Play-Off și Play-out-Etapa 1

Programul partidelor din această primă etapă din faza play-off în Liga a IV-a județul Hunedoara…

9 minute ago