Municipiul Hunedoara se întoarce în timp. Zona Castelului Corvinilor va „îmbrăca” straie de epocă

Natalia Bumbac

Primăria municipiului Hunedoara intenţionează în perioada următoare să reabiliteze întreaga zonă în care se situează Castelul Corvinilor. Este vorba de un proiect prin care perimetrul din vecinătatea monumentului istoric va fi amenajat astfel încât să redea atmosfera anilor 1900. În prezent, angajaţii primăriei lucrează la studiul de fezabilitate, urmând ca proiectul să fie depus pentru finanţare din fonduri europene.
„Proiectul la care lucrăm în prezent presupune amenajarea unei suprafeţe de şase hectare, alta decât curtea Castelului Corvinilor. Lucrările efective presupun modernizarea reţelei stradale din zona monumentului istoric, reamenajarea parcului din Centrul vechi şi transformarea lui într-unul cu tematică istorică, în care să redăm atmosfera anilor 1890-1900. Vor mai fi reabilitate patru poduri şi va fi amenajată o zonă de promenadă pe malul drept al Râului Cerna. Ne dorim să realizăm acest proiect, pentru ca turiştii veniţi să viziteze castelul, care este reprezentativ pentru epoca medievală, să poată retrăi şi atmosfera de la sfârşitul secolului XIX şi să-şi dorească să petreacă mai mult timp în municipiul nostru. Din estimările noastre, costurile lucrărilor pe care ne propunem să le realizăm vor fi între şase şi 10 milioane de euro. Proiectul va fi depus în luna iunie la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, pentru a obţine finanţare din fonduri europene”, a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.
Printre obiectivele propuse pentru a fi realizate se numără şi înfiinţarea unui muzeu al fierului în clădirea fostei Întreprinderi de Gospodărire Orăşenească. Potrivit edilului şef al municipiului Hunedoara, în cadrul muzeului vor fi expuse diverse obiecte reprezentative pentru istoria fierului, dar şi o colecţie de fotografii cu aceeaşi tematică.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago