Municipiul Hunedoara se întoarce în timp. Zona Castelului Corvinilor va „îmbrăca” straie de epocă

05 castelul corvinilorNatalia Bumbac

Primăria municipiului Hunedoara intenţionează în perioada următoare să reabiliteze întreaga zonă în care se situează Castelul Corvinilor. Este vorba de un proiect prin care perimetrul din vecinătatea monumentului istoric va fi amenajat astfel încât să redea atmosfera anilor 1900. În prezent, angajaţii primăriei lucrează la studiul de fezabilitate, urmând ca proiectul să fie depus pentru finanţare din fonduri europene.
„Proiectul la care lucrăm în prezent presupune amenajarea unei suprafeţe de şase hectare, alta decât curtea Castelului Corvinilor. Lucrările efective presupun modernizarea reţelei stradale din zona monumentului istoric, reamenajarea parcului din Centrul vechi şi transformarea lui într-unul cu tematică istorică, în care să redăm atmosfera anilor 1890-1900. Vor mai fi reabilitate patru poduri şi va fi amenajată o zonă de promenadă pe malul drept al Râului Cerna. Ne dorim să realizăm acest proiect, pentru ca turiştii veniţi să viziteze castelul, care este reprezentativ pentru epoca medievală, să poată retrăi şi atmosfera de la sfârşitul secolului XIX şi să-şi dorească să petreacă mai mult timp în municipiul nostru. Din estimările noastre, costurile lucrărilor pe care ne propunem să le realizăm vor fi între şase şi 10 milioane de euro. Proiectul va fi depus în luna iunie la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, pentru a obţine finanţare din fonduri europene”, a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.
Printre obiectivele propuse pentru a fi realizate se numără şi înfiinţarea unui muzeu al fierului în clădirea fostei Întreprinderi de Gospodărire Orăşenească. Potrivit edilului şef al municipiului Hunedoara, în cadrul muzeului vor fi expuse diverse obiecte reprezentative pentru istoria fierului, dar şi o colecţie de fotografii cu aceeaşi tematică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.