Municipiul Deva va fi supravegheat video

  Sorina Popa

Un contract în valoare de 2,6 milioane de lei, finanţat prin fonduri europene, privind supravegherea video a municipiului Deva, va fi implementat în reşedinţa de judeţ.

Operaţional de la sfârşitul lunii mai
Este vorba de un sistem de monitorizare de ultimă generaţie, pentru principalele zone de interes din oraş – grădiniţe, şcoli, licee, spitale, zona centrală pietonală, intersecţii – care va oferi, 24 de ore din 24, imagini în timp real din toate aceste puncte. Acest sistem trebuie implementat, susţin autorităţile devene, pentru a creşte siguranţa cetăţenilor şi, de asemenea, pentru a scădea timpul de intervenţie în cazul producerii unor evenimente nedorite. Durata de implementare a sistemului de supraveghere video este de cinci luni şi trei săptămâni, termenul de finalizare fiind stabilit pentru 31 mai 2013. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Vor fi montate 63 de camere digitale cu accesoriile şi instalaţiile aferente, care vor fi conectate la centrul de Comandă şi Control de la Poliţia Locală Deva.

Acţionează mai eficient
„Prin acest sistem, vom putea urmări zonele din municipiu în care se înregistrează cele mai multe infracţiuni. Echipele de intervenţie vor putea fi dirijate eficient, astfel încât ele vor ajunge la locul faptei mult mai rapid”, a declarat Ilie Lavu, directorul Poliţiei Locale Deva. Prin proiectul respectiv, municipalitatea are în vedere monitorizarea zonelor publice vulnerabile, fără a aduce atingere spaţiului privat. Pentru a putea derula proiecte de acest gen, municipiul Deva s-a înregistrat ca operator care prelucrează date cu caracter personal în luna iunie 2011, conform legislaţiei în vigoare. Beneficiarii proiectului sunt preşcolarii şi elevii, locuitorii blocurilor din zona de acţiune a proiectului, cei din zona centrală şi, în general, toţi locuitorii municipiului Deva, participanţii la trafic, agenţii economici şi instituţiile de interes public din zona centrală şi din întregul municipiu, autorităţile locale implicate în proiect, turiştii care ne vizitează oraşul, precum şi potenţialii investitori în regiune. Imaginile preluate de camerele video vor fi stocate timp de 30 de zile.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago