Municipiile Deva şi Petroşani, oraşe satelit în Alianţa Vestului

9 decembrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Sâmbătă, la Timişoara, primarii municipiilor Arad, Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara, iniţiatori ai proiectului „Patrulaterala Vestului“, au semnat documentul de fundamentare a acestei asocieri, care de acum se va numi „Alianţa Vestului“ (AVE). Scopul acestei asocieri este dezvoltarea unor proiecte majore comune, printre obiective numărându-se şi inversarea trendului de plecare a forţei de muncă în afara graniţelor.

Aducerea înapoi a românilor din străinătate
În acest sens, în primul trimestru al anului viitor, AVE va forma Asociaţia de Dezvoltare Interregională, care va primi un capitol dedicat de fonduri europene, obiectivul declarat al acestei asociaţii urmând a fi crearea unei prosperităţi reale în regiune, pentru stoparea migraţiei românilor în Occident şi aducerea înapoi a celor plecaţi.
”La Bruxelles toată lumea ne-a încurajat. Au fost de acord ca pe ciclul 2021 -2028 să se împartă banii: 50 la sută coordonaţi de Bucureşti, 50 la sută de regiune. Noi ne mişcăm mai repede. Priorităţile pe regiune sunt altele şi atunci nu mai dăm vina pe Guvern, pentru că abia în 2017 a venit cu ghidurile. Până faci proiectele, până le supui la aprobare, până le supui la vot trec doi-trei ani şi aproape ieşi din ciclul financiar 2014-2020. Ce am făcut noi astăzi e un lucru bun pentru toate administraţiile şi sperăm să existe o deschidere pentru acest mesaj al nostru”, a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.
Din judeţul Hunedoara, două municipii conduse, evident, de primari liberali, vor să adere la Alianţa Vestului. Este vorba de municipiul Deva, primarul Florin Oancea susţinând că până în martie anul viitor şi reşedinţa de judeţ va fi cooptată în această alianţă. Florin Oancea a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că astfel nu va mai trebui să stea la mâna guvernului pentru fonduri, ci va putea accesa direct de la Uniunea Europeană sume pentru proiecte de dezvoltare. Şi edilul şef al Petroşianului, Tiberiu Iacob-Ridzi vrea în Alianţa Vestului. Ridzi spune că în etapa a doua, municipiul Petroşani va intra în această asociere, ca un oraş satelit. La fel se va întâmpla şi cu Deva.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Bine ați venit Deva și Petroșani în Alianța Vestului… – Corbii albi | 8 ianuarie 2020

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O maşină a luat foc pe autostradă

Un şofer de 33 de ani a scăpat ieri, ca prin minune, dintr-un accident rutier produs pe autostrada A1 Orăştie-Deva,...

Urmărit naţional condamnat pentru viol, prins de poliţişti

Un individ de 29 de ani, din judeţul Hunedoara, condamnat la cinci ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de viol,...

Dobra: e vremea bilanţului şi cea a colindelor

Copiii din Dobra vor primi şi în acest an pachete de Crăciun, în cadrul serbării şcolare. Prin astfel de acţiuni,...

Închide