Municipalitatea hunedoreanã a cumpãrat energie electricã pe Bursã

Ieri, Primăria Hunedoara a cumpărat energie electrică de pe Bursa Română de Mărfuri. În urma tranzacţiei, s-a reuşit obţinerea unui preţ cu 35 la sută mai mic pentru energia electrică, economia făcută de Primăria Hunedoara fiind de 420.000 de lei pe an. Beneficiarii direcţi ai acestei reduceri sunt Primăria Hunedoara şi toate instituţiile aflate în subordinea instituţiei, şcolile şi grădiniţele din municipiu şi spitalul. Preţul de 186 lei /MWh este cel mai mic obţinut până acum de o instituţie din România, pe Bursa Română de Mărfuri. (S. Popa)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Unde este economia facuta, daca pretul la bursa este de 121,63 lei/MWh (28 euro)??? Poate ne explica dnii de la primaria HD.

    ​Pretul mediu al unui MWh de energie a scazut foarte mult in ultimele luni, ajungand la o medie de 121,63 lei/MWh (28 euro) in luna mai pe Piata Zilei Urmatoare (PZU). Potrivit unui comunicat al bursei energiei OPCOM, aceasta valoare este situata la limita inferioara in domeniul de variatie al preturilor medii lunare stabilite in pietele spot europene a caror valoare medie lunara a fost evaluata pe baza datelor disponibile la 39 euro/MWh. Trebuie mentionat ca la sfarsitul anului trecut, energia se vindea cu circa 220 lei/MWh pe PZU. In schimb, volumul tranzactiilor a crescut. In mai 2013 s-au tranzactionat circa 1,23 milioane MWh, fata de 813 mii MWh in mai 2012.

Recent Posts

Cum a devenit România un hub tehnologic în curs de dezvoltare în Europa?

România este uneori numită “the rising techhub of Europe” - anume hubul tehnologic în creștere…

o zi ago

Nepăsare sau gafă? Liberalii hunedoreni, fără omagiu pentru Eroii României

Ziua Eroilor este un moment de profundă reverență și recunoștință, când comunitățile din întreaga țară…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

2 zile ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

2 zile ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

2 zile ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

2 zile ago