Muncă irosită pe final de meci

11 handbal cetate vs rm valceaCiprian Marinuţ

Obiectivul de a obţine primul succes în deplasare a rămas un vis neîmplinit pentru handbalistele de la Cetate Devatrans. Trupa antrenată de Ioan Ani Senocico şi Cosmin Hendrea a fost învinsă, ieri, de HCM Rm. Vâlcea 30-28, după un meci halucinant. Conduse la pauză cu opt goluri diferenţă (19-11), devencele au revenit senzaţional de la 20-28 la 28-28, în repriza secundă, dar au scăpat victoria printre degete în ultimele secunde.

Eliminări cu efect de bumerang
Planurile de victorie au adus un plus de emoţii, iar handbalistele de la Cetate au început timorat jocul. Gazdele au profitat de situaţie şi au început meciul cu un avans de două goluri, 2-0, în minutul 3. La acest scor, trupa antrenată de Ioan Ani Senocico şi Cosmin Hendrea a lăsat tracul deoparte şi a jucat de la egal la egal cu HCM-ul. Cetate a egalat în minutul şase, după golurile semnate de Mihaela Ani Senocico şi Carmen Cartaş, dar trupa lui Dumitru Muţi a refăcut diferenţa de două lungimi într-un singur minut, 4-2 minutul 7. Cele două echipe au mers apoi umăr la umăr până în minutul 17, când la scorul de 10-8, a intervenit o eliminare în tabăra HCM-ului. Superioritatea numerică a adus o relaxare nejustificată la Cetate, iar HCM a marcat, cu om în minus pe teren, şi s-a desprins, în premieră, la trei goluri: 11-8, minutul 18. Apoi, de la 12-9 (minutul 20), gazdele au reuşit o serie de cinci goluri consecutive şi s-a ajuns la 17-9 (min. 24), în condiţiile în care HCM a mai avut o eliminare din cauza comentariilor antrenorului la adresa arbitrajului. Avantajul de opt goluri s-a menţinut până la pauză, întrucât ambele echipe au mai marcat de câte două ori, iar tabela a indicat 19-11.

Revenire senzaţională, finiş fără inspiraţie
Debutul reprizei secunde s-a derulat tot sub semnul echilibrului, astfel că diferenţa de opt goluri s-a menţinut până în minutul 46, când tabela indica 28-20. Cursul jocului l-a afectat pe tehnicianul Cetăţii, Ioan Ani Senocico, acesta având nevoie de intervenţia medicilor, deoarece i s-a făcut rău. Ca o reacţie emoţională la suferinţa antrenorului, handbalistele echipei devene au început să joace din ce în ce mai bine. Cetate a fost de netrecut în defensivă, graţie agresivităţii apărătoarelor şi inspiraţiei portarului Mişkovici şi a demonstrat eficienţă în atac. Ca dovadă, devencele au reuşit o serie senzaţională de opt goluri consecutive şi au egalat, 28-28, în minutul 58, în condiţiile în care la 28-27, Carmen Cartaş irosise o aruncare de la şapte metri. La acest scor, devencele s-au relaxat, iar Clara Vădinean, jucătoare care a fost „furată” de Oltchim de la Cetate acum câţiva ani, a marcat golul psihologic al meciului. Cetate a avut posesie, iar finanţatorul Marian Muntean a profitat şi a cerut time-out, pentru a da indicaţii la ultimul atac. Din păcate, la reluarea jocului, aceeaşi Vădinean a interceptat şi a lansat un contraatac, iar Ana Stoica a marcat golul de 30-28, singura sa reuşită în acest meci.
Cetate a scăpat astfel printre degete un rezultat pozitiv. Un egal sau o victorie ar fi fost meritate raportat la felul în care au luptat devencele, însă poate că rezultatul e unul corect, judecând prin prisma slăbiciunilor arătate de Cetate în unele momente cheie ale jocului.
HCM Rm. Vâlcea-CSM Cetate Deva 30-28 (19-11)
HCM Rm. Vâlcea: Ilina 14 goluri, Vădinean 7, Adespii 3, Bădiţă 2, Andrei 1, Stoica 1
CSM Cetate Deva: Cartaş 7 goluri, Ani-Senocico 6, Simion 5, Malac 3, Rusu 2, Toth 1, Şovar 1, Din 1
Aruncări de la 7 m: 7/6, respectiv 3/2 transformate.
Eliminări: 4×2 min., respectiv 5×2 min.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.