Mulţumim, Adriean Videanu!

E bucurie mare în USL când apare Adriean Videanu pe micul ecran! Fiecare apariţie ne ridică procentajul cu un punct, cu o precizie de ceas elveţian! Face ce face infatuatul specimen posesor de mausoleu personal şi mai sapă la temelia PDL-ului (mă rog: ARD, mai modern…), cu tot soiul de afirmaţii care măresc religiozitatea poporului nostru, acesta făcându-şi cruci, chiar dacă se află la mall ori în crâşme, auzindu-l grăind pe Adriean!
Ultimul motiv de cuvântăreală a antepomenitului personagiu îl reprezintă păţania combinatului Oltchim, a cărui licitaţie de cumpărare a acţiunilor a fost, fie şi teoretic, adjudecată în direct de către OTV prin reprezentantul său legal. Adriean Videanu, împreună cu încă trei-patru portocalii, au mai recent o obsesie: plouă afară? Jos guvernul! Ponta să-şi dea demisia! NU plouă? Jos guvernul! Ponta să-şi dea demisia! Ultima apariţie a Videanului cerea, bineînţeles, demisia lui Ponta, pentru că guvernul său n-a reuşit să privatizeze Oltchimul pe regulile stabilite de un guvern băsist anterior, şi cu un consilier străin ales tot de acelaşi guvern portocaliu!
Culmea tupeului este că Videanu vorbeşte despre una dintre caracteristicile sale, însă, arătând spre alţii ca fiind esenţa incompetenţei. Numai că, după cum bine a observat tot neamul românesc şi încă pe pielea proprie, esenţa incompetenţei este PDL-ul, iar esenţa esenţei incompetenţei este însăşi primarul-bordură, supranumit şi Videanu, echivalentul lui Botiş şi Igaş, da’ la Ministerul Economiei… Cum altfel se explică faptul că, la preluarea guvernării de către PDL (varianta Boc 1), Oltchimul era o companie profitabilă, iar la plecarea ultimului guvern portocaliu, doar căpuşele Oltchimului mai erau profitabile, combinatul fiind transformat într-o mare gaură neagră a economiei, „graţie” atât unui management de doi bani, cât şi unei supravegheri de trei parale din partea ministerului portocalizat? Atât de incompetent este numitul Videanu, încât nici măcar nu este în stare să-l caracterizeze corect pe un personaj celebru al folclorului românesc, pe nume Bulă, etichetându-l ca fiind… jalnic! Bulă şi jalnic! E o asociere la fel de potrivită cum am spune, să zicem, Videanu şi competenţa, ori baba şi mitraliera! Până şi copiii învaţă la şcoala generală că expresia „Videanu competent” este un oximoron! A spune despre un personaj drag folclorului românesc că este jalnic înseamnă a nu fi capabil să reţii măcar un banc cu Bulă, darămite să-l comentezi! Pentru toată ţara, Bulă este un personaj vesel, ce mereu îţi aduce măcar zâmbetul pe buze, dacă nu cumva un râs sănătos, în hohote; este un şmecher autentic, mereu are dreptate şi ultimul cuvânt, şi care, sub un aspect comic, transmite învăţăminte din înţelepciunea experienţei poporului român, aceasta fiind o formă mai uşoară de asimilare a acesteia. Mult timp s-a crezut că până şi pentru Videanu e valabil. Se pare că lumea s-a înşelat, supralicitând capacităţile native ale ex-primarului-bordură…
A spune Videanu despre cineva că minte cum respiră e ca şi cum un şarpe ar acuza un miel că vorbeşte sâsâit! Dacă zice Videanu „bună ziua”, toată naţia aflată în apropierea nefericitului personagiu stă cu ochii pe ferestre, că poate s-a-nnoptat afară! Iar a spune acelaşi ins despre cineva că e jalnic – iată, într-adevăr, ceva de un umor nebun, dacă n-ar fi de-o tristeţe iremediabilă… Ştiu până şi copiii că jalnice sunt doar rezultatele prestaţiilor lui Videanu, indiferent de funcţiile pe care le-a ocupat, astfel încât îl rugăm să ia cuvântul cât mai des: ne face un excelent serviciu! Dacă încă patru-cinci astfel de personaje portocalii mai apar pe micile ecrane, nici nu mai are rost să ne facem campanie electorală: intrăm în parlament doar uitându-ne la televizor din fotoliile de-acasă. Mulţumim, Adriean Videanu, pentru serviciile preţioase pe care ni le faci astfel şi ne luăm angajamentul ca, de această dată, să vă anunţăm noi primii că n-aţi mai intrat în legislativul ţării…

Laurenţiu Nistor, deputat PSD în Colegiul Uninominal nr. 1 Brad-Valea Mureşului

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Nu am inteles pina acum "glasuielile" "oracolului de la Soimus"!!!
    Abia acum inteleg, insa, ca domnia-sa se compara si chiar il depaseste pe "maestrul Videanu"!!!(ce-ti-e si cu politicienii astia pe plan local). Doar dupa "analiza fenomenului -BULA", am priceput de ce "si-a tras chipul pe peretii bisericii", asemenea personajului hazliu care ii este atit de drag!!!
    Deci dragi "consateni de Hunedoara " cind simtiti nevoia...., co-seful useleului local va invita la "Chipul lui BULA" proaspat zugravit in casa domnului !!??
    S-auzim numai de bine!
    :)

  • Urmatoarele randuri sunt pentru Tavi si Mihai,sau poate ca sunt una si aceeasi persoana frustrata.Vad ca Tavi scrie pe unde apuca(vezi rubrica din dreapta,cu comentarii),probabil asta fiind un job part-time al sau.In schimb Mihai vb de agarici probabil facand parte din randurile lor.Trebuie sa fii cineva totusi sa ai "agarici" ca tine ca sa scrie in locul lor,asa-i Mihai?In ceea ce priveste "chipul pe peretii bisericii" sunteti invitati sa-i puneti intrebari fostului preot din Mintia-Bejan in legatura cu deja-mult-prea-mediatizata-pictura,intrebari referitoare la cine a comandat-o,de ce,si meritele deputatului in ridicarea bisericii.Sau mai bine,ca tot vine campania,strangeti-va toti "agaricii" si mergeti la o intalnire cu deputatul Nistor la o sedinta de campania in oricare din satele colegiului si adresati-i intrebari personal(face-to-face).
    Inevitabil.....nu prea auzim de bine.

  • Puteai sa postezi tot sub pseudonimele de mai sus....nu trebuia sa schimbi nimic.Cat despre inlocuirea ei sunteti invitat(a) sa-i adresati intrebarea in contextul mentionat de mine mai sus.

  • Domnule Mihai ce bine sti sa tii inventarul deputatlui , poti sa spui ce a mancat ieri sau cu o saptamana in urma si peste cat timp trebuie sa iasa la pensie . Cei doi asociati Irimie si Draia nu fac altceva decat sa scrie si sa fabuleze.ca doar prin firmele lor si pe la primarie primesc sponsorizari de la tatucul care le da informatii false si bani pentru denigrarea persoanelor ce nu le agreaza.Asa ca toti cei care comentati ar fi bine sa va vedeti de treaba voastra si sa lasati pe cei care au facut si fac ceva pentru comunitate sa-si faca treaba. Domnilor daca vreti sa aveti poza itr-0 biserica spuneti episcopului Gurie ca nu vreti sa va lasati mai jos decat amintitul de mai sus , sau de ce nu trimiteti poza de grup si o sa cerem sa va alature pictorialului mai sus amintit

  • o , am uitat un membru din grup pe domnul Logojan Dorin ,viceprimar de Soimus ingenunchiat in fata sfintilor spre iertarea pacatelor ca tot a parat in instanta locuitorii si pe cine a fost mai slab la si lovit. Asta intr-u totul pentru iertarea pacatosilor

  • Culmea Logojan Dorin pe care il sustinea Nistor Laurentiu.Ce ciudat mai locuitorule ca te arati atat de afectat.Te simti deranjat ca se discuta despre "tatucul" vostru?Las ca trece.Ca veni vorba de afaceri daca tot stii asa de binece fac ailalti 2 trantori poate afli si cui ii pupa mana tatucul vostru sfant?!Am zis eu bine cu banii cu care va plateste pe voi pupincuristii ar putea sa se mai zugraveasca pe zidurile Zamului.

  • Pai vad ca tu esti informat din moment ce stii ce are si ce nu are?Intrebarea poti sa o adresezi deputatului cand ai chef si unde vrei dar nu cred ca ai tupeu.Tu esti tupeist pe forumuri unde vomiti ce ti se spune de mai sus.Poti sa-l intrebi face-to-face dar ma indoiesc ca o vei face.Degeaba pui intrebari aici,cine sa-ti raspunda?Dar cred ca te simti singurel si deprimat la Zam! Am sa vin eu sa iti vopsesc macar portiunea de gard din fata geamului unde ai salonul!

  • Pai vad ca tu postezi pe la 1 noaptea.Unii dintre noi mai si muncesc nu pierd noptile pe forumuri ca tine,repede repede sa dea replica.Era vorba de biserica din Bejan nu Soimus.Dar te inteleg,era ora tarzie,erai obosit,nu ti-ai mai adus aminte ce ti s-a spus sa scrii.Dar nu ma cobor la nivelul tau,odata coborat in rahat e greu sa mai iesi.Vorba ta,"lasa ca trece",ei poate prind functiile,tu ramai cu frustrarile si postarile.

  • Ce "furtuna" a stirnit articolul ! Impotriva opiniilor personale ale unora,domnul Laurentiu Nistor,s-a remarcat intotdeauna prin capacitatea de sinteza in articolele dumnealui si n-am putut sa nu-i dau dreptate.Se vede ca nu face parte nici din partide ,nici din organizatii "noi","drepte" si alte inventii cu care ne momesc "precupetii" politici.Singura palma pe care mi-a tras-o de cind ii urmaresc activitatea politica si in media,a fost sustinerea in campanie a asa-zisei doamne viceprimar al Vulcanului,Angela Stoica,fosta pc-ista,pedelista,pesedista si acum protagonista (a scandalului cu tenta sexuala,care a umplut de "fecale" Primaria si pe sustinatorii ei,de la Vulcan pina la Bucuresti).Sa fie "argintii" de vina ,cum vorbesc spectatorii ?Bine zic ai nosti strabuni:"Nu te baga-n laturi,ca te minca porcii !"Atunci era lumea mult mai curata.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

7 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

7 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

8 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

8 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

9 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

9 ore ago