Categories: Sport

Multe medalii, puţin şah

Ciprian Marinuţ

Şase şahişti de la CSM Petroşani s-au clasat pe primele locuri la categoriile lor de vârstă în cadrul Circuitului Naţional de Şah “Cupa Honterus” de la Mediaş, însă, antrenorul Gheorghe Scurhan spune că nivelul valoric al jocului, a fost modest.

Vedetele turneului

Şahiştii Mario Deaconescu, Iarina Chiuzan (foto), Cristian Tufă, Gabriela Cristocea, Erik Mihai şi Elias Pîrlea, de la CSM Petroşani, au fost cei mai buni la categoriile lor de vârstă la competiţia organizată de CS Tera Şah Mediaş, la finalul săptămânii. Mario Deaconescu s-a clasat pe locul I şi a obţinut un premiu de 150 lei, după ce a acumulat maximum de puncte (nouă) la categoria opt ani. Podiumul categoriei a fost completat de colegii săi Andrei Bulbucanu cu 7,5 puncte şi Andrei Kelemen, cu 6,5 puncte. La opt ani fete, s-a impus autoritar, cu 8,5 puncte din nouă posibile, speranţa şahului hunedorean, Iarina Chiuzan. Şahista de la CSM Petroşani a fost urmată de o colegă de clasă, Luana Ghicioi, cu şapte puncte. În turneul de băieţi de şapte ani, s-a impus, cu cinci puncte, Erik Mihai, el fiind urmat în clasament de Andrei Kore, cu 4,5 puncte, ambii de la CSM Petroşani. La categoria juniori 14 ani, primul a fost Andrei Cristian Tufă, de la CSM Petroşani, cu 8,5 puncte, după ce a scăpat cu remiză într-o partidă ca şi pierdută în faţa colegului său de club, ocupantul locului doi, Alexandru Csont, cu acelaşi punctaj. La categoria 10 ani fete, lideră a fost speranţa Petroşaniului, Gabriela Cristocea, cu cinci puncte, iar la băieţi de 10 ani, a câştigat Elias Pîrlea, de la CSM Petroşani.

„Mai avem de muncă”

În ciuda numărului mare clasări pe podium la această competiţie, antrenorul Gheorghe Scurhan susţine că elevii săi mai au mult de muncă. „Cu toate că în această competiţie am cucerit multe medalii, lucru pentru care îi felicit pe şahişti, nivelul valoric al jocului practicat nu a fost cel scontat de mine. S-au făcut încă deosebit de multe greşeli nepermise pentru un asemenea nivel. Mai avem doar 20 de zile de pregătire până la Finala Campionatului Naţional de Copii de la Călimăneşti şi sper să putem elimina aceste deficienţe, altfel, riscăm să avem surprize neplăcute”, a declarat Gheorghe Scurhan, coordonatorul secţiei de şah CSM Petroşani, cel care a descoperit-o pe campioana mondială, Daria Vişănescu.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

8 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

8 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

8 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

8 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

8 ore ago