Categories: Sport

Multe goluri, puţine „nuanţe”

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a fost umilită, scor 0-4, la primul examen dificil al campionatului, de fosta echipă de Liga I, Gloria Bistriţa. Rezultatul e dur, dar corect, întrucât devenii au jucat foarte slab şi pot invoca drept scuze doar penalty-ul uşor acordat în debutul partidei şi un arbitraj puţin defavorabil.

Meci rezolvat rapid
Poate că trupa lui Jean Pădureanu, care are în lot mulţi jucători de calitate, ar fi câştigat în faţa tinerei şi modestei echipe devene şi prin propriile puteri, fără ajutorul arbitrului. Totuşi, pentru a elimina dubiile, tensiunile şi emoţiile, arbitrul Dan Burcă (Mangalia) a dat o mână de ajutor bistriţenilor. Fluieraşul a dictat cu uşurinţă penalty la una dintre primele faze în careu ale Gloriei, pe motiv că Ambruş ar fi ţinut un adversar, iar Frăsinescu (min. 4) a deschis scorul, 0-1 şi a aruncat zarurile partidei. Mureşul a acuzat şocul, dar n-a picat definitiv, dovadă că Miheţ (min. 11) a reuşit primul şut pe poartă. Încurajaţi de acest „succes”, devenii au continuat să joace „deschis”. Alegerea a fost scump plătită, întrucât Gloria s-a descurcat perfect pe contre şi a marcat încă trei goluri.
Constantin Olariu, antrenorul Mureşului Deva, a fost foarte nervos după meci. Tehnicianul i-a cerut socoteală arbitrului pentru penalty-ul acordat, într-un mod nepotrivit, după care şi-a băgat jucătorii în şedinţă. Răfuiala cu fotbaliştii s-a prelungit, iar Olariu n-a mai apărut la conferinţa de presă prevăzută de regulament. Dacă observatorul partidei va consemna absenţa sa, clubul devean riscă o amendă substanţială. Reacţiile faţă de arbitru şi jucători sunt de înţeles într-o oarecare măsură, însă ignorarea jurnaliştilor e nepotrivită.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Am fost la meci ,arbitru a fost influentat de JEAN PADUREANU ,prezent pe banca tehnica a GLORIEI,se cunoaste ca el este conducatorul cooperativei din liga 1 ,dar si la liga 2-a

  • nu e scuza.trbuie facut ceva caci alfel Liga 3 ne mananca!gata cu gluma,aduceti puncte de afara si castigati acasa.e asa dee greu?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago