Categories: Actualitate

Moş sau Mărginean, asta-i întrebarea!

Sorina Popa

Scandal mare în rândul social-democraţilor din judeţ, după ce Petru Mărginean (foto dreapta) a fost votat drept candidat al PSD pentru funcţia de primar al municipiului Deva. Deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, va merge astăzi la Bucureşti cu două propuneri pentru candidatura la Primăria Deva din 5 noiembrie 2017.
Una este din partea Biroului Politic lărgit al organizaţiei municipale PSD Deva, care l-a votat şi propus pe Ovidiu Moş (foto stânga) drept candidat la primăria reşedinţei de judeţ, iar cealaltă propunere este din partea Comitetului Executiv Judeţean Hunedoara al PSD, în persoana lui Petru Mărginean. În aceste condiţii, CEX-ul naţional al PSD va trebui să decidă care dintre cei doi va fi desemnat candidat al social-democraţilor pentru postul de primar al municipiului Deva.
Moş, candidat doar pentru 24 de ore
De mai multe săptămâni se vehicula informaţia prin municipiu că fostul primar Petru Mărginean va fi candidatul PSD la Primăria Deva. Vineri seara, zvonurile respective s-au adeverit. Lovitura de teatru s-a produs vineri, când s-a reunit Comitetul Executiv Judeţean al PSD Hunedoara, pentru a aproba candidatura lui Ovidiu Moş la Primăria Deva. În şedinţa forului de conducere executiv judeţean, când să fie supusă la vot spre aprobare candidatura lui Ovidiu Moş, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, apoi şi alţi membri, au propus ca să fie luat în calcul şi fostul primar al Devei, Petru Mărginean, care avea un scor foarte bun în sondajele făcute de PSD. Asta, deşi conducerea colectivă a PSD Deva îl votase pe Ovidiu Moş drept candidat. Totuşi, s-au supus la vot cele două candidaturi şi rezultatul a fost următorul: 56 de voturi pentru ca Mărginean să candideze din partea PSD la Primăria Deva, deşi el nu este membru al acestui partid, în timp ce Moş a luat doar 10 voturi. Un număr de şase voturi a fost anulat.
Ce s-a întâmplat de joi până vineri?
Se pare că decizia s-a luat după ce Mărginean a avut un scor bun în sondajul comandat de PSD Hunedoara.
L-am întrebat imediat după şedinţa de vineri, pe deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, cum de s-au întors lucrurile, în detrimentul candidatului propus de organizaţia municipală?
“Petru Mărginean a ieşit foarte bine în sondajul pe care l-am comandat pentru desemnarea candidatului pentru funcţia de primar al municipiului Deva. De aceea, Comitetul Executiv Judeţean a decis să fie supusă la vot şi candidatura lui Petru Mărginean, alături de cea a lui Ovidiu Moş. Rezultatul a fost clar: Petru Mărginean a obţinut 56 de voturi, Ovidiu Moş, 10 şi şase voturi au fost nule”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
„Mă voi înscrie în PSD”
„Sunt convins că vom câştiga. Mă gândesc la deveni şi la Deva. În municipiu trebuie să se investească şi să se construiască, deoarece Deva a stagnat de un an şi jumătate. Îmi voi putea continua proiectele, fiindcă voi avea susţinerea unui partid puternic. Mă voi înscrie în PSD după ce va fi validată candidatura mea de către Biroul Politic Naţional al PSD”, a declarat Petru Mărginean pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, imediat după ce a fost aprobat de conducerea judeţeană a PSD drept candidat al acestui partid la Primăria Deva.
„Mă susţine toată organizaţia PSD de la Deva”
Iată însă că, în urma votului de la judeţ, care l-a adus pe Mărginean în postura de candidat al PSD la primăria reşedinţei judeţului, a ieşit mare zaraveră în rândul social-democraţilor. Mai exact, foştii potenţiali candidaţi, Moş, Barb şi Stoica, şi-au dat mâna şi au pus-o de un protest. Fireşte că Ovidiu Moş, actualul primar interimar, este cel mai supărat, trezindu-se scos din cursă după 24 de ore. Iar Moş se pare că are susţinerea organizaţiei PSD Deva.
De fapt, contactat de noi, Ovidiu Moş, cel care a ieşit cel mai bine în sondaj, dintre membrii PSD, ne-a declarat că aşteaptă decizia partidului. „Sunt susţinut de organizaţia de bază şi de Radu Barb şi Emil Stoica, cei doi care au fost incluşi în sondajul pentru Primăria Deva. Toţi membrii PSD din Deva mă susţin”, a declarat, ieri, Ovidiu Moş pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
„Nu eu am venit cu noua propunere”
Aşa stând lucrurile l-am întrebat, ieri, pe preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, ce va face în situaţia dată.
”Voi merge la Bucureşti cu două propuneri: cea a PSD Deva – Ovidiu Moş şi cea a CEX judeţean -Petru Mărginean. Conducerea centrală va decide care din cei doi va fi candidatul nostru. Nu eu am propus ca Petru Mărginean să fie supus votului membrilor CEX judeţean, ci primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, a făcut propunerea, la şedinţa de vineri, ca Petru Mărginean să fie candidatul nostru la Primăria Deva”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Superb, va avea forul central al PSD ocazia să încalce statutul PSD. Ce frumos, nu ? Laurențiu Nistor e liniștit că nu el a făcut propunerea cu Mărginean, ci Gheorghe Ile. Până aici e foarte corect. Dar, el ca lider județean, nu avea obligația să spună că propunerea Ile încalcă Statutul PSD ? În mod normal o propunere nestatutară nu trebuie supusă la vot. Nici un membru al conducerii județene mu a obiectat iar 56 au votat în spirit de turmă. Apoi, cum poate forul central valida un candidat nemembru al PSD ? Iar Mărginean este atât de...generos că se înscrie în partid dacă e validat. Ce onoare pentru PSD. Cred nici un pesedist devean nu visa că Mărginean le va face o astfel de...onoare.

  • Ce de tradatori abjecti sunt pomeniti in acest articol: Nistor , Ile , Marginean . Unu si unu ...

    Nistore , ne crezi prosti pe toti ?

  • Problema este cum sunt oamenii în realitate nu cum îi crede Nistor. Proști nu sunt, poate, unii lași alții dezonteresați.

  • Ce nu realizeaza cei din conducerea PSD Hunedoara este faptul ca Marginean avea un scor bun ca independent sau eventual candidat de dreapta. Marginean ca si candidat PSD nu va avea acelasi scor.Potențialii lui alegători sunt de dreapta. PSD trebuie sa faca un sondaj de opinie (daca or mai avea timp) acum cu Marginean sprijinit de PSD. Va asigur ca scorul va fi altfel! Posibil esec cu Marginean!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

12 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

12 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

12 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

12 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

14 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

14 ore ago