Sport

Mişa Klein, „talismanul” Hunedoarei

Ciprian Marinuţ

Suporterii alb-albaştri, foştii jucători din echipa de aur a Corvinului, oficialităţi şi fotbalişti de la FC Hunedoara au comemorat, ieri, împlinirea a 17 ani de la dispariţia lui Michael Klein, cel mai iubit fotbalist al Corvinului.
Legendă vie
Aproape 300 de oameni au demonstrat, ieri, la Hunedoara, că Mişa Klein trăieşte încă în sufletele lor, deşi legendarul fotbalist a plecat dintre noi pe 2 februarie 1993. „Sânge albastru picură de sus / Michael Klein ţine Corvinul departe de apus”, au scris suporterii pe bannerul cu care au mărşăluit până la bustul fotbalistului. “A fost odată, de demult / Un jucător de temut / Cu el pe teren Corvinul câştiga/ Respect pe veci, Mişa!” şi “Pentru noi neîncetat / Legendă de neuitat / Drag erou, nici azi nu te-am uitat / Sufletul tău arde neîncetat”, au scandat apoi suporterii, în marşul omagial desfăşurat în centrul Hunedoarei. La bustul lui Mişa din faţa stadionului care-i poartă numele, suporterii au creat o atmosferă sufletească şi sonoră perfectă pentru depunerea de coroane de flori. Şi-au arătat respectul faţă de cel mai iubit jucător hunedorean fratele său, Martin Klein, oficialităţi ale oraşului şi ale clubului FC Corvinul 1921, jucători şi oficiali de la FC Hunedoara. N-au lipsit nici foştii coechipieri Gabor, Petcu, Dubinciuc, Gălan, Văetuş, Nicşa şi Colesniuc sau minunaţii suporteri alb-albaştri. „Pentru noi, el nu a dispărut, ci e plecat undeva în cantonament şi urmează să revină. Cei peste 10 de ani petrecuţi împreună şi la bine şi la greu nu au cum să se şteargă”, a spus Romulus Gabor.
„Te vom iubi mereu, Căpitane!”
Suporterii alb-albaştri au marcat comemorarea lui Klein şi pe site-ul lor. „Se împlinesc 17 ani de când fotbalul nostru e mai sărac cu o stea, 17 ani de când Hunedoara îl plânge, 17 ani de când nimic nu mai e cum a fost, 17 ani de când nimeni şi nimic nu au reuşit să îl scoată din sufletul nostru, 17 ani de când ne amintim de el de câte ori vrem să visăm frumos. Cu el în gând ne alinăm sufletele, ne amăgim necazurile şi suferinţele. El este talismanul nostru, el este singurul care ne iubeşte de acolo de sus”, se scrie pe site-ul suporterilor www.corvinul 1921.ro.
„Furnicuţa” fotbalului românesc
“Pentru bravul Mişa, orice minge scoasă din picioarele adversarilor era la fel de importantă precum un gol din foarfecă”, scria despre Michael Klein marele gazetar Ioan Chirilă. Povestea fotbalistului Klein a început aproape de furnalele Hunedoarei, într-un cartier muncitoresc şi s-a terminat în opulenta Germanie, acolo unde Mişa ajunsese să joace, în sfârşit, pe bani. A durat 33 de ani, trei luni şi 23 de zile şi a fost curmată brusc de un atac de cord, care nu l-a mai lăsat să se ridice de la podea, după o serie de flotări, la un antrenament al echipei sale de club, Bayer Uerdingen. Vestea dispariţiei a fost şocantă, deoarece Klein era un fotbalist puternic, un maratonist desăvârşit, poate singura „furnicuţă” autentică din fotbalul românesc.
Cine a fost Mişa?
Michael Klein s-a născut pe 10 octombrie 1959, la Almaş (Sibiu). A fost legitimat la Corvinul Hunedoara din 1973 până în 1989, când a trecut la Dinamo Bucureşti, cu care a câştigat eventul. Fotbalist complet, în egală măsură apărător de bandă stângă, dar şi coordonator de joc, Mişa a fost prezent la turneele finale ale Campionatului European din 1984 din Franţa şi Cupei Mondiale 1990 din Italia. După 1990, s-a transferat la echipa germană de prima ligă Bayer Uerdingen. Prestaţiile sale l-au impus printre jucătorii de mare ţinută sportivă din fotbalul nostru. Michael Klein a murit pe 2 februarie 1993 la Krefeld, Renania de Nord-Westfalia, în timpul unui antrenament susţinut cu echipa sa, Bayern Uerdingen.

One thought on “Mişa Klein, „talismanul” Hunedoarei

  • un articol foarte reusit.iti multumim cipriane pentru ca esti alaturi de noi in actiunile pe care le organizam si in lupta noastra pentru a readuce corvinul pe stadionul michael klein.salvati corvinul!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura