Miron Cozma: „Sunt dispus să cumpăr Valea Jiului cu un leu“

Anamaria Nedelcoff

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma (foto), susţine că, dacă i se va da Valea Jiului pentru un preţ simbolic de un leu, va putea veni cu un program amplu de reabilitare a mineritului. „Luceafărul huilei“ mai precizează că în condiţiile de acum, nici un investitor nu va fi dispus să bage bani în mineritul hunedorean, atâta vreme cât tona de huilă va fi de 98 de euro.
„Înainte de a fi băgat eu la închisoare, guvernul nu a fost de acord cu suma de nouă dolari pe tona de huilă, cât ceream noi. La ora aceasta, statul vinde tona de huilă cu 98 de euro. Cine va veni să privatizeze zona respectivă în condiţiile în care preţul este de 98 de euro?“, se întreabă Miron Cozma.
În opinia lui Cozma, cei mai mari vinovaţi de declinul mineritului sunt toţi guvernanţii ce s-au perindat pe la şefia statului de-a lungul anilor.
„Dacă acum, cheltuielile de producţie sunt foarte mari, este numai vina tuturor guvernelor care au fost până acum. Guvernanţii trebuie să intervină în sensul de a elimina toate datoriile istorice care nu sunt create de mineri, ci de stat, prin forma de conducere haotică financiară“, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Miron Cozma. Mai mult, fostul conducător al minerilor oferă şi soluţia: „Eu, pentru că nu am bani, că asta este situaţia mea financiară, sunt dispus să cumpăr Valea Jiului cu un leu. Şi, dacă mi-o dau, eu vin şi mâine cu un program de redresare şi exploatare în termeni apropiaţi de preţul pieţei. Dacă s-ar întâmpla asta, poate că guvernul nu ar mai avea cheltuielile teribile care sunt acum“.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Citind acest "articol" nici nu stiu ce sa fac, sa plang sau sa rad. Acestui puroi nenoracit i se da dreptul sa-si dea cu parerea in ziare in loc sa fie intr-o celula, adica sa-si ispaseasca pedeapsa pentru numeroasele crime si nelegiuiri din timpul mineriadelor, mineriade care ne-au scos din lumea civilizata pentru cel putin un deceniu, mineriade pentru care a suferit un popor intreg pe nedrept; situatia actuala din Valea Jiului i se datoreaza in mare parte, dupa "peripetiile minerilor" din Vale nimeni nu mai vrea sa auda de ei, investitorii, putini care mai erau au fugit cat au vazut cu ochii, iar guvernele de la Bucuresti au ignorat pe buna dreptate Valea Jiului pe aceleasi motive: amintirile neplacute din Bucurestiul "cotropit" de mineri. Acum viermele asta vine sa ne dea iarasi lectii si sa pozeze in salvator. Oare cine are interesul sa-l scoata iarasi pe idiot in fata?

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago