Miron Cozma: ”Eu sunt singurul idiot care trãieşte dintr-o pensie dupã 43 de ani munciţi”

  Anamaria Nedelcoff

Situaţia grea în care se află mineritul Văii Jiului a apărut ca urmare a interesului clasei politice de a distruge acest sector al industriei. De ce? Din dorinţa de îmbogăţire a tuturor miniştrilor care au avut legătură în 20 de ani cu mineritul. Cel puţin asta susţine Miron Cozma (foto), fostul lider al minerilor.

”Programele de închidere şi reconversie a mineritului din România au costat statul român miliarde de euro. Însă, culmea ironiei, statul nu a câştigat nimic. Minele sunt închise doar pe hârtie, iar galeriile sunt în paragină, distruse. În condiţiile în care s-au consumat miliarde de euro, nici o mină din România nu este închisă. Au fost închise mine care erau rentabile. Mina Dâlja are cărbune pentru 236 de ani de acum încolo, iar mina Bărbăteni, pentru încă 267 de ani. Dar închiderea minelor face parte dintr-un program de îmbogăţire a politicienilor”, susţine Miron Cozma.
Întrebat cine are interesul să închidă minele şi de ce, fostul lider al minerilor precizează că toţi miniştrii Economiei care s-au perindat de-a lungul anilor au avut acest interes. ”Uitaţi-vă la toţi cei care au fost şi sunt miniştri ai economiei. Aţi văzut vreunul sărac? Eu sunt singurul idiot care trăieşte dintr-o pensie după 43 de ani munciţi. Eu nu mi-am permis decât să trăiesc dintr-un salariu. Iar îmbogăţiţii aceştia peste noapte au furat banii din toată zona, inclusiv din minerit”, a declarat Cozma.
Cât despre partea politică, ”Luceafărul huilei” precizează că partidul pe care-l conduce (Liga Muncitorilor Miron Cozma – n.r.) nu prea poate să avanseze, din cauză că lipsesc banii. Liderul formaţiunii politice susţine că are numeroase cereri de intrare în partid a unor politicieni care au fost prin PDSR. Însă, nu pare dispus să-i primească. ”Noi întâmpinăm greutăţi cu partidul din cauză că lipsesc fondurile, partea financiară e cea mai grea în gestionarea unui partid. Dar, dacă voiam bani, am fi avut, fiindcă avem numeroase oferte ale unor oameni care au activat în PDSR. Dar noi nu primim oameni care au colaborat cu Securitatea, nu primim securişti notorii, torţionari securişti sau oameni care au făcut parte din conducerile superioare ale Partidului Comunist. Nu avem loc pentru oameni corupţi la noi în partid sau care sunt pe lista mea neagră”, mai spune Miron Cozma.
Cât despre prezentarea candidaţilor din judeţul Hunedoara la alegerile parlamentarilor din 9 decembrie, fostul lider al minerilor precizează că încă se mai lucrează la strategia formaţiunii politice pe care o conduce.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • HAI NU MAI FA PE VICTIMA CA TE AI IMBOGATIT SI TU PE SPATELE PROSTILOR,ASTA SA IO SPUI LUI MUTU DAR NU ADRIAN

  • Da...in principiu domnul Cosma are perfecta dreptate in legatura cu situatia mineritului ...problema e ca acum nu mai da cu pumnul in masa si nu il mai asculta nimeni...oricum statul roman nu are nevoie de huila de Valea jiului ...daca mai are cineva dubii.

  • Din articol reiese foarte clar ca tovarasul Cosma are nevoie de bani, ca nu mai are fraieri care sa-l sponsorizeze. Ca este idiot nu mai era nevoie sa o spuna, se stia de mult. Sa dea un numar de cont deschis la o banca sa i se transfere niste bani de la securistii care l-au manipulat in anii 90'. Ar trebui sa-i fie recunoscatori...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

6 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

6 ore ago