Mircia Muntean, liber sã candideze la primãrie

Sorina Popa

Până la sfârşitul lunii septembrie, social-democraţii hunedoreni vor trebui să definitiveze listele cu candidaţii pentru funcţiile de primari. Deşi se credea că membrii care au probleme cu legea nu vor putea să intre în luptă la alegerile locale, se pare că lucrurile nu stau aşa.

Nu există reguli, doar sondaje
Recent, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că aleşii în funcţie, cu probleme în justiţie, vor putea să candideze pentru noi mandate, dacă stau bine în sondaje. “Selecţia candidaţilor începe imediat după finalizarea selecţiilor la nivelul fiecărui judeţ. Asta înseamnă că la sfârşitul lui septembrie începem să facem analizele pe fiecare candidat. La sfârşitul lui septembrie începem lansarea pe piaţă a studiilor vizavi de mai mulţi candidaţi la anumite zone, unde avem două-trei variante. Vor fi făcute sondaje. La mijlocul lui noiembrie probabil vom avea o situaţie mai clară, cum ne poziţionăm”, a declarat Codrin Ştefănescu. Pe de altă parte, Codrin Ştefănescu spune că nu există în acest moment o regulă cu privire la acordarea priorităţii la candidatură a aleşilor aflaţi deja în funcţie, ci totul va depinde de sondajele efectuate în teritoriu. “Depinde cum sunt percepuţi de public. Sunt aleşi care au două-trei mandate şi care nu coboară sub 70-75 la sută. Avem aleşi locali unde scorurile sunt dezastruoase, nici nu mai are rost să faci o analiză. Cu ăla s-a terminat, s-a închis subiectul”, a mai spus Codrin Ştefănescu.

La Lupeni se aşteaptă verdictul
Contactat, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, Laurenţiu Nistor, a afirmat că se merge pe prezumţia de nevinovăţie în cazul aleşilor care au dosare în justiţie. „Vor putea candida, evident, cei care nu au condamnări definitive. Trebuie să acordăm prezumţia de nevinovăţie, oricăruia”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor. Întrebat dacă Mircia Muntean (foto), fostul primar al municipiului Deva, va putea candida pentru un nou mandat la primărie, Nistor a afirmat că, dacă până la alegeri nu va fi condamnat şi dacă stă cel mai bine în sondaje, atunci nu vede nici o problemă ca acesta să intre în cursă la locale. Mircia Muntean şi-a exprimat dorinţa de a candida din nou la funcţia de primar al reşedinţei de judeţ. „În cazul primarului din Lupeni mai trebuie să aşteptăm să vedem ce spune Justiţia, dacă acesta va mai putea să candideze pentru un nou mandat la primărie”, a adăugat preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Javrele sa traiasca!
    Nici Satanael nu mai intra in politichie, ni s-a luat !
    Cica-s buni si penalii, daca nu vrea nima !
    Mi-e tot mai geata de "voma" asta (politica), carere-si zice ... clasa !
    Nu va mirati ca s-a scarbit natia de voi.
    Cine-i in politica ? Numai hoti, mincinosi, puturosi, lacomi, curvari, fatarnici, laudarosi. Daca nu am depinde de voi nu ne-ar pasa.
    Dumnezeu sa aiba mila de noi, de toti.
    De 25 de ani una s-a votat, altceva a iesit.
    Care mai credeti ca de voi depinde viitorul, mai mereti la vot.
    Fraierilor

  • Ba,omul o fi el martalog si vai mama lui,da' parca avea o alta sustinere ....zic si eu!

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago