ActualitateEvenimentFlash

Mircea Lepădatu a plecat să facă Mesagerul Îngerilor

Natalia Bumbac

Jurnalistul Mircea Lepădatu a fost condus pe ultimul lui drum pământesc, în Joia Luminată, alături fiindu-i rudele, prieteni, colegi şi apropiaţi. Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Preasfinţitul Părinte Gurie Episcopul Devei şi Hunedoarei şi Arhiereul vicar Nestor Hunedoreanul.
La vârsta de 75 de ani, Mircea Lepădatu a plecat dintre noi, lăsând în urma sa o activitate prodi­gioa­să în presă, dar şi multă durere în sufletele celor care l-au iubit.
Episcopul Devei şi Hunedoarei a ţinut o cuvântare memorabilă la căpătâiul regretatului jurnalist, în care a vorbit despre punctele comune dintre presă şi religie. Tototadă, Preasfinţia Sa a subliniat rolul pe care îl are un jurnalist în societate, aducând exem­plul lui Mircea Lepădatu, care şi-a dedicat 50 de ani din viaţă acestei profesii.
„Jurnalismul nu este o ştiinţă, o profesie, ci o misiune cu o vocaţie înnobilatoare, care presupune să intervii în viaţa societăţii şi să proclami acele ade­văruri, care conduc la progresul tuturor. Jurnalismul pretinde de la exponenţii săi o mare responsa­bi­li­tate şi un acut simţ al valorilor. Nu vizează banalul şi derizoriul ci trebuie să ţintească esenţialul. La fel şi religia, spiritualitatea, credinţa, vizând absolutul, au încercat dintotdeauna să-i ghideze pe oameni spre esenţial, spre etern, spre transcendenţă. Aici, se stuează rudenia profundă între jurnalism şi religie.
Adevăratul jurnalist este un sacerdot al cu­vântului. Un om conştient de nobleţea misiunii sale, care nu cade victimă spectaculosului. Care nu este dornic să impresioneze cu orice preţ. Urmăreşte să clădească în minţile cititorilor conştii­nţe, să nască în lume oameni de caracter, fiinţe superioare. (…)
Jurnalistul de vocaţie se deosebeşte de ceilalţi jurnalişti de conjunctură, tocmai prin longevitate. Îşi cheltuieşte viaţa întreagă în acest domeniu, atât de necesar societăţii, conştient fiind de menirea sa. Are o putere colosală, aceea de a influenţa, de a conduce într-o anumită direcţie, de a orienta. De aceea factorul moral este capital în progresia sa, de aceea este importantă calitatea sa umană. El poate otrăvi masele prin poziţionările sale sau le poate infuza optimism pentru viaţă, bucuria de a trăi.
Noi avem în atenţie un jurnalist de reper, atent la conspiraţia de valori a neamului nostru.
Participăm la slujba de înmormântare a unui astfel de exponent, de vârf al jurnalismului hune­dorean, activ în acest domeniu, încă din 1973. Cu con­sistenţa, în timp, a activităţii sale ne demons­trează cât de profundă i-a fost loialitatea sa faţă de această misiune specială. Se cuvine să fim atenţi la mărturia sa, dintr-un interviu acordat în anul 2019 pentru UZPR: «Acum, după aproape o jumătate de secol, de când trudesc în această profesie, pot spune că destinul a lucrat în favoarea mea. Adică m-a adus exact pe drumul care, mai mult ca sigur îmi era hărăzit»”, a spus Preasfinţitul Părinte Gurie Episcopul Devei şi Hunedoarei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura