Actualitate

Minorii care au tâlhărit lângă Poliția Petroșani, condamnați

Doi băieți, unul de 19 ani și altul de 16 ani, și o fată, de 14 ani, au tâlhărit un bărbat care-și scosese bani de la un bancomat aflat la doi pași de sediul Poliției Petroșani.
Unul dintre ei l-a abordat și i-a cerut 5 lei, iar omul i-a dat cât avea mărunt, adică 8 lei. Drept mulțumire, tinerii l-au lovit și i-au luat din buzunar toți banii, 1.000 de lei, după care au rupt-o la fugă. Victima, în vârstă de 42 de ani, a reușit să o prindă pe minoră și să o rețină, dar a fost lovită de complicii fetei până a fost lăsată inconștientă. Polițiștii au reușit să-i prindă pe cei trei tineri, toți din Petrila, și i-au cercetat pentru tâlhărie calificată. În urma anchetei, polițiștii au descoperit că tinerii, după ce l-au lăsat pe localnic in­con­știent, fără a avea teamă sau remuș­cări, s-au ascuns într-o scară de bloc din apropiere pentru a-și împărți banii. Tânărul în vârstă de 19 ani, din Petrila, a fost condamnat la doi ani închisoare cu sus­pendare pentru tâlhărie. Ado­les­cen­tul de 16 ani a fost găsit vinovat de tâl­hărie, iar instanța a dispus în cazul său măsura educativă a asistării zilnice pe o pe­rioadă de 5 luni. În ceea ce o privește pe minora de 14 ani, Judecătoria Petroșani a sta­bilit aceeași pedeapsă ca și în cazul celuilalt minor, cu mențiunea că oblig­ațiile impuse de instanţă să se facă sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Hunedoara. (M.Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

10 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

16 ore ago