Categories: ActualitateFlash

Ministrul Nicolăescu a anunţat desfiinţarea Caselor judeţene de sănătate

Anamaria Nedelcoff

Sub pretextul reducerii birocraţiei, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, ieri, desfiinţarea Caselor judeţene de asigurări de sănătate în perioada imediat următoare. Însă, acelaşi ministru nu a precizat ce se întâmplă cu bolnavii care trebuie lună de lună să ajungă la Casele judeţene de asigurări de sănătate, pentru a le fi eliberate diverse documente.

„Aproape 1.000 de oameni au nevoie de serviciile noastre”

În judeţul Hunedoara, în medie, stau la cozi, lunar, aproximativ 1.000 de oameni. Viorica Codoreanu, directorul executiv al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, a declarat nu poate fi desfiinţată o asemenea instituţie, fără a fi pus ceva în loc. Mai mult, ea precizează că a aflat informaţiile din presă, neprimind nici o hârtie că se va desfiinţa instituţia pe care o conduce. „Într-adevăr, am văzut afirmaţiile la televizor, dar oficial, nu am primit nimic. Nu poţi desfiinţa Casa de Asigurări de Sănătate. Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla. Dacă nu va mai fi CJAS, nimeni nu va mai avea ce să obţină. Sunt aproape 1.000 de oameni pe lună care reprezintă urgenţe pentru noi. Aproape 800 de oameni vin lunar la noi pentru eliberarea de adeverinţe de asigurat, iar pentru aprobarea de medicamente, vin 100 pe lună. Deci, 900 sunt doar ei, iar pe lângă, sunt mulţi alţii“, a declarat Viorica Codoreanu.

„Dacă se desfiinţează, trebuie o altă structură în loc”

Mircea Artean, preşedintele Colegiului Medicilor Hunedoara, este de părere că nu numai bolnavii vor avea probleme, ci şi furnizorii, pentru că nu vor mai avea unde să vină. „Nu numai asiguraţii vor întâmpina probleme, ci şi furnizorii. Dar, eu sunt convins că atunci când se va desfiinţa Casa judeţeană de asigurări, va trebui făcută o altă structură, care să-i preia atribuţiile. Sunt anumite activităţi care nu pot fi oprite pentru câteva zile, cum ar fi Inspecţia de Stat. Sunt sigur că în spatele acestei decizii, există o serie de prevederi legale, legate de cine va prelua atribuţiile Casei judeţene de asigurări“, a declarat Mircea Artean.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Te fereasca Dumnezeu sa ai o problema si sa trebuiasca sa mergi la Casa!!!Pierzi o zi garantat!!!De pilda,pentru a plati asigurarea pentru o persoana,mergi la Finante,apoi la Trezorerie,apoi dupa adeverinta la Casa!!Si asta in secolul informaticii!

  • S-ar putea sa faceti si lucruri bune, dar adeverintele pe care le eliberati sunt bune doar la sters in partea dorsoventrala, ca in statele din UE nu le baga nimeni in seama! Si de fapt doar "prostii" le mai cer !!??

  • bataie de joc din partea usl , au mintit cum mint toti de fiecare data si acuma nenorocesc poporul fara sa clipeasca.solutia unica , batranii la cimitir si tinerii pe alte meleaguri.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago