Politica si administratie

Ministrul Natalia Intotero i-a premiat pe cinci membri ai comunităţii româneşti din Canberra

Sorina Popa

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, se află într-o vizită de lucru, în perioada 19-25 februarie 2019, în Australia şi Noua Zeelandă. Intotero se întâlneşte şi cu cetăţeni români şi originari din România.

Expoziţie de artă
Comunitatea românească din Canberra s-a reunit la sediul Ambasadei României din Australia şi Noua Zeelandă, pentru a lua parte la o seară specială dedicată României şi valorilor sale, în prezenţa ministrului Natalia Intotero şi a ambasadorului Nineta Bărbulescu. La recepţie au luat parte şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Canberra, precum şi oficiali locali. A fost marcată astfel preluarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Ministrul Natalia Intotero şi ambasadorul Nineta Bărbulescu au prezentat priorităţile preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.
„Ministrul pentru românii de pretutindeni s-a referit şi la evenimentele organizate de MRP pe durata preşedinţiei şi la proiectele derulate de minister în sprijinul românilor de pretutindeni. Reprezentanţii comunităţii româneşti şi-au manifestat interesul faţă de proiectele şi programele MRP, în special de cele în domeniul educaţiei (cursuri de limbă română şi tabere şcolare). Prezenţi la evenimentul dedicat României şi valorilor sale, membrii corpului diplomatic au felicitat autorităţile române pentru interesul acordat conaţionalilor de peste hotare şi pentru existenţa unui minister dedicat românilor de pretutindeni. La seara de gală de la sediul misiunii diplomatice a României a fost vernisată şi expoziţia de artă @Pacifica Romania, în cadrul căreia au fost prezentate lucrări ale artistului român Radu Buema, ce prezintă impactul schimbărilor climatice. Expoziţia cuprinde secţiuni dedicate Australiei şi Noii Zeelande şi ţărilor insulare din Pacificul de Sud”, se arată într-un comunicat al MRP.

Combaterea traficului de persoane
Agenda ministrului Natalia-Elena Intotero a mai inclus întâlniri cu Tony Sheenan, subsecretar de stat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Externe şi Comerţ la Australiei, şi cu Elizabeth Kikkert, ministrul pentru familii, tineri, servicii comunitare şi multiculturalism în guvernul din umbră. Oficialii australieni au apreciat contribuţia comunităţii româneşti în societatea şi economia din Australia. De asemenea, au salutat implicarea MRP în combaterea traficului de persoane şi sclaviei moderne, precum şi politicile României privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi şi combaterea sclaviei moderne.
Românii premiaţi în capitala australiană sunt Luminiţa Lenuţa, fotograf, Cătălin Anastase, jurnalist, fotograf şi actor, Daniel Ioniţă, scriitor şi preşedinte al Academiei Australiano-Române de Artă, Cultură şi Ştiinţă, George Cazan, antreprenor, şi Cristina Iordache, coregraf.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

5 ore ago