Ministrul Energiei, promisiuni şi… atât

Adriana Năstase

Aflat în turneu pe la Complexele Energetice din Oltenia şi Hunedoara, ministrul Energiei, Toma Petcu (foto), a spus la Petroşani că anul acesta cantitatea de energie electrică realizată pe bază de cărbune ar putea să depăşească producţia de energie obţinută în hidrocentrale, în condiţiile în care acum, termocentralele din Complexul Energetic Oltenia şi din Complexul Energetic Hunedoara funcţionează la capacitatea maximă.
CEH, mai tare ca Hidroelectrica
„Preţurile din piaţă sunt foarte bune acum şi pentru producţia pe cărbune. Într-adevăr, producţia pe cărbune întotdeauna este mai costisitoare. Din păcate, ea a fost, tot timpul, ţinută ca soluţie pentru perioada de iarnă. Eu vă spun că anul acesta va fi primul an în care cărbunele va fi pe primul loc. Şi vă spun şi de ce: suntem în vară şi se merge la capacitate maximă la cele două complexe. Deci, ei produc acum şi vând ca în iarnă. Este pentru prima dată când se funcţionează la capacitate maximă în vară şi cum o să mergem până în toamnă şi iarnă, este posibil ca în acest an cărbunele să producă şi să vândă mai multă energie decât Hidroelectrica“, a afirmat ministrul Toma Petcu.
De asemenea, ministrul Energiei a declarat că nu se vor mai face disponibilizări la CEH. „Nu s-a stabilit un calendar al disponibilizărilor, pentru că noi mai avem un an şi jumătate de exploatare şi după ce se termină această exploatare, partea de închidere vrem să o facem cu personalul pe care îl avem acum la aceste mine. Deci, noi acolo rămânem pe personalul pe care îl avem la ora actuală“, a afirmat ministrul Energiei.
Pe de altă parte, el a arătat că minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) se confruntă cu o problemă de personal generată de pensionări, iar în acest context a arătat că la minele Vulcan şi Livezeni se vor face angajări pentru completarea posturilor vacante.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago