Categories: Actualitate

Ministrul Energiei avertizează şi conducerea CEH: Interzis la şpagă!

Maximilian Gânju

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu (foto), a transmis un mesaj, pe contul personal de Facebook, adresat şi conducerii Complexului Energetic Hunedoara, după ce presa locală din Gorj a relatat că ”s-a ajuns să se dea şpagă pentru listele de disponibilizări” la Complexul Energetic Oltenia. Grigorescu avertizează că se duce o campanie de „curăţenie“ împotriva corupţiei din cele două companii subordonate.

„Ştiu că obiceiurile vechi se uită greu, dar aş vrea să îi avertizez pe cei care încearcă să tragă foloase de pe urma restructurărilor din sectorul minier că nu tolerăm nici o încălcare a legii. Sper că informaţiile apărute în presa locală din Gorj, care susţine că s-a ajuns să se dea şpagă pentru listele de disponibilizaţi de la Complexul Energetic Oltenia, să se dovedească doar un zvon fără temei real. Atrag atenţia conducerii CEO şi îi cer imperativ să facă toate verificările necesare în această situaţie şi să se asigure că planul de disponibilizări să se aplice în cel mai transparent mod cu putinţă. Cer o clarificare urgentă a situaţiei, pentru că, atât cei care vor să părăsească voluntar compania, cât şi cei care întrunesc condiţiile de disponibilizare trebuie protejaţi atât de companie, prin salarii compensatorii, cât şi de stat, prin veniturile de completare. Nu trebuie să dea nimeni nici o şpagă pentru a beneficia de drepturile sale“, a scris ministrul.
El a arătat că, din cauza acestor „metehne“, companii precum CEO sau Complexul Energetic Hunedoara au ajuns în situaţia în care se găsesc astăzi.
„Nu vorbim doar de o ajustare de costuri, ci o ajustare de costuri şi o repunere pe baze corecte ale societăţii, pentru a ne asigura că avem eficienţă economică. Guvernul a alocat deja fondurile necesare pentru ca angajaţii să beneficieze de măsuri de protecţie socială. Acelaşi mesaj aş dori să-l transmit şi conducerii Complexului Energetic Hunedoara”, a mai spus Grigorescu. Peste 800 de angajaţi ai CEH vor pleca din cadrul companiei prin programul de concediere colectivă.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Laudabil comunicatul,
    dar.
    Domnule ministru, oare nu vedeti ca personalul ramas in sistemutul energetic este praf ???
    Nu vedeti cum directorii companiilor in acelasi an sunt promovati, isi cumpara locuinte de serviciu pentru copii, pe care in acelasi an i-au angajat ???
    Da da , domnule ministru, in mandatul dvs.
    Din mari membri de partid, au ajuns tehnocrati sadea, cu doctorate fabricate elegant, nu plagiate sforaitor.
    Sefii de personal din companiile energetice de ce de ex. nu au mandate fixe cu obiective putine si clare ?
    Domnule ministru cam de mult nu au fost controale de fond.
    Dupa restructurari si reorganizari televizate si mega-mediatizate din partea ministerului se simte prezenta doar prin Consilii de administratie si supraveghere.
    Cum e posibil ca specialisti formati cu greu si mai ales cu bani multi, sa plece fara ca sistemul sa clipeasca.
    "Cozile" de tineri dornici sa se angajeze in aceste companii sunt utopii istorice domnule ministru. O spalatoreasa primeste mai mult in UE decat un inginer cu 20 de ani de sistem.
    Sistemul e aproape mort, salariatii relativ bine pregatiti sunt injurati ca-n gurile de metrou. Ei se imputineaza dramatic, atat pe cale "naturala" cat mai ales la ordinul unor nulitati puse pe capatuire. Multi mancand cu dvs. la masa.
    Dar nu inteleg, noi consumatorii, cu ce v-am gresit ?
    Lupta asta cu morile de vant ale coruptiei a fost folosita si de propaganda comunista din anii '50 - '60 impotriva chiaburilor.
    Oare specialistii dvs. in resurse umane, pregatiti pe bani foarte multi pana in extremul orient (ca palmasii nu au mai vazut un curs de 5 ani), stiu macar ce pregatire au subordonatii ? Stiu starea de spirit ?? Stiu cate decese cu accidente vasculare si boli de inima au avut in ultimii 5 ani ???
    Domnule ministru , declaratia este pentru un candidat politic, nu pentru consumatori.
    Angajati aveti o mana, si se imputineaza pe zi ce trece, dar consumatori aveti o tara. Nu vreti sa fiti mai practic, sa vedem activitatea dvs. in facturi mai mult decat in presa ??

  • toate disponibilizarile de la mintia s-au facut pe pile, cunostinte, relatii.s-a spus ca nu se pot trece oameni de pe un post pe altul, dar tocmai asta s-a facut. ingineri trecuti pe posturi de maistrii si maistrii pacaliti sa-si depune cerere de disponibilizare cum ca li s-ar desfiinta posturile.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago