Mii de pelerini sunt aşteptaţi la Prislop

Maximilian Gânju

De Ziua Crucii, la mânăstirea Prislop are loc o ceremonie religioasă la care sunt aşteptaţi mii de credincioşi, dat fiind faptul că este şi hramul lăcaşului de cult din Ţara Haţegului.
Mânăstirea Prislop are două hramuri, unul în 8 mai, când e sărbătorit Sfântul Ioan Evanghelistul, ocrotitorul lăcaşului, iar al doilea în 14 septembrie, de Ziua Crucii. Totodată, la fel de importantă pentru credincioşi şi sfinţii părinţi ai lăcaşului este şi data de 28 noiembrie, fiind ziua trecerii în veşnicie a părintelui Arsenie Boca, înmormântat în cimitirul mănăstirii. Atât preoţii de la lăcaşul de cult, cât şi autorităţile sunt pregătiţi pentru a primi un număr impresionant de credincioşi, care va trece pragul mănăstirii unde a slujit „Sfântul Ardealului”.
Mâine, 14 septembrie 2018, Jandarmeria va asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase. Pentru ca pelerinii să aibă parte de linişte ca să se poată reculege, jandarmii hunedoreni vor fi prezenţi la Mănăstirea Prislop, a anunţat IJJ Hunedoara.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.