Categories: Comunitate

Mihai Eminescu, omagiat la Deva

Cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în 15 ianuarie cea de-a IX-a ediţie a manifestării omagiale dedicată marelui poet naţional şi desfăşurată sub genericul „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”.
„Este, totodată, prima activitate culturală pe care instituţia noastră o organizează în anul Centenarului Marii Uniri de la 1918, fiind pusă sub semnul patriotismului marelui nostru poet, Mihai Eminescu. Vă aşteptăm cu mic, cu mare, la statuia acestuia din Parcul Municipal Cetate”, a fost invitaţia lansată de Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene.
Momentul festiv va debuta la ora 10, cu o evocare tematică, fiind urmat de un program muzical pe versuri eminesciene, adus în atenţia publicului de Asociaţia Corală „Sargeţia”, solist Gheorghe Pop, dirijor prof. Nicolae Icobescu, apoi de un recital de poezie eminesciană susţinut de actriţele Isabela Haşa şi Cristina Lazăr, precum şi de o depunere de flori. Acţiunea se va muta, de la ora 12, în incinta Deva Mall, Salle d’Or, unde se va desfăşura un concurs între elevii de la colegiile şi liceele din Deva, pe subiecte legate de viaţa şi creaţia marelui poet, având ca motto „Eminescu în eternitate”. De asemenea, la Sala de Lectură a bibliotecii va fi organizată o expoziţie de carte cu tematică eminesciană, cuprinzând opere de Eminescu şi cărţi de istorie şi critică literară. (M. Şerban)

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago