Migranţi afgani şi pakistanezi, prinşi orbecăind pe câmp, la Ilia

Un grup de migranţi au fost zăriţi marţi noaptea pe un teren viran din în zona staţiei C.F.R. Ilia. A fost anunţată Poliţia Deva, iar la faţa locului, în cel mai scurt timp, au fost trimise echipaje din cadrul Secţiei Ilia, însoţiţi de către un echipaj mobil de jandarmi.
În urma verificărilor au fost identificaţi 13 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani, de cetăţenie afgană şi pakistaneză. Aceş­tia au spus că se află pe teritoriul Ro­mâniei pentru a cere azil. ”Persoanele în cauză au fost conduse la sediul la sediul Biroului Imigrări Hunedoara, pentru efec­tuarea verificărilor specifice şi dispunerea măsurilor legale. După finalizarea pro­ce­durilor legale, 11 dintre cei în cauză au fost în­drumaţi către centrele de azil, iar faţă de alţi doi (ambii în vârstă de 19 ani, unul de cetă­ţenie afgană şi altul pakistanez) se va lua măsura introducerii în centre de custodie publică, întrucât, după verificări, s-a stabilit că le-au fost respinse cererile de azil si nu au părăsit voluntar teritoriul României în ter­menul legal”, informează IPJ Hunedoara. Cel mai probabil toţi cei 13 migranţi ţinteau să trea­că frontiera ilegal pentru a ajunge în ves­tul Europei. (M. Gânju)

2 comentarii la „Migranţi afgani şi pakistanezi, prinşi orbecăind pe câmp, la Ilia”

  1. Dar noi nu avem totusi o politie de frontiera care trebuia sa-si faca datoria???Inseamna ca avem granite fara nici o supraveghere !!!

  2. Petruc baiat uituc, ai uitat sau esti prea tanar ignorant, cand si ai nostrii fugeau din tara pe vremea lui ceausescu si numai ei stiau cum treceau granita si se rugau sa nu fie prinsi. Dar ce sa stie geberatia ta istoria noastra, chiar si cea recenta, e mai bine sa stai la pacanele sau pe fb.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.