Microbuz şcolar nou pentru elevii din Blăjeni

04 jurcaMagdalena Şerban

Începând de astăzi, comunitatea din Blăjeni va avea un microbuz atribuit prin Ministerul Dezvoltării şi cu sprijinul Inspectoratului şcolar Hunedoara. Astfel, una dintre cele mai grele probleme locale a primit rezolvare, copiii având cu ce merge la şcoală.

Exista tendinţă de abandon
„Este un microbuz de 16 + 1 locuri, cu ajutorul căruia elevii şcolii primare din Blăjeni şi preşcolarii de aici (în total, peste 35 de copii), vor fi transportaţi, zilnic, la cursuri. Totodată, acelaşi microbuz îi va duce şi pe cei care învaţă la şcoala gimnazială din Buceş (peste 10 şcolari) şi care, până acum, stăteau la mâna operatorilor privaţi. Aceştia încasau pentru un abonament lunar cam 300 de lei, pentru 20 de kilometri dus-întos, pe zi. Or, noi, primăria, nu puteam deconta mai mult de 40 de lei pe lună de elev. Aşa că multe familii cu probleme financiare şi de ordin social erau pe punctul de a nu-şi mai trimite copiii la şcoală, nepermiţându-şi să suporte costurile aferente transportului. Referitor la liceenii din comună, ei  învaţă, în mare parte, la liceele din Brad şi Crişcior. Fac naveta tot cu câte un operator privat, deocamdată neexistând altă soluţie. Bineînţeles, o fac pe cheltuiala proprie. Unii mai stau în gazdă sau pe la rude, dar astea sunt cazuri fericite”, arată Horia Jurcă (foto), primarul comunei Blăjeni.

Promisiune din campania electorală
Pe lângă faptul că un microbuz şcolar reprezenta o urgenţă majoră pentru administraţia din Blăjeni, era şi o promisiune făcută de primarul Jurcă în campania electorală de la alegerile locale din 2012. „Aveam o datorie morală faţă de cetăţeni, aceea de a mă zbate să fac rost de un astfel de mijloc de transport. Copiii se chinuiau, efectiv, ca să ajungă la cursuri, iar pe lângă ei, chinul cel mare era al părinţilor, pe umerii lor căzând întreaga cheltuială. Aşa că, dacă ar trebui ca mâine să trag linie la anul 2014, aş putea spune, cu mâna pe inimă, că aceasta este una dintre cele mai mari împliniri care s-a materializat după multă vreme”, a mai arătat, în încheiere, primarul din Blăjeni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare