Categories: Sport

Mic şahist, de mare viitor

Ciprian Marinuţ

Talentatul şahist Andrei Secrieru (foto) (nouă ani), din Vulcan, a ocupat locul şapte la şah clasic şi poziţia patru la „blitz” în ierarhia  categoriei 11 ani a Concursului Naţional şcolar de şah „Elisabeta Polihroniade”, desfăşurat la Călimăneşti- Căciulata, la finalul săptămânii trecute.

O singură înfrângere
Elev al şcolii Generale Nr. 5 din cadrul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Vulcan, Andrei Secrieru este un şahist foarte promiţător. La doar nouă ani, el s-a descurcat excelent în competiţia băieţilor de 11 ani a tradiţionalei competiţii şcolare naţionale dotate cu trofeul „Elisabeta Polihroniade”. Andrei a ocupat locul şapte la şah clasic, după un concurs în care a suferit o singură înfrângere, dar a avut prea multe remize. În competiţia de şah  blitz, Andrei a fost la un pas de a urca pe podium, clasându-se pe locul patru. La grupa sa de vârstă au concurat 19 copii de la cluburi sportive de prestigiu din ţară: Bucureşti, Arad, Timişoara, Ploieşti, Craiova, Galaţi, Iaşi, Mangalia, Târgu Mureş.
Din păcate, deşi face parte din lotul naţional de juniori, Andrei are probleme cu prezenţa la concursuri, deoarece singurii care i-au sponsorizat puţinele deplasări au fost părinţii. „La C.S.Vulcan, club la care este legitimat, nu are copii de nivelul lui, aşa că îl ducem seara să joace cu pensionarii la club. E păcat că un copil talentat cum e el, nu poate avea parte de mai mult. Dacă ar fi într-un oraş mare, alta ar fi situaţia”, a spus tatăl micului şahist.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

10 ore ago