Categories: ComunitateFlash

Medicii rezidenţi sunt repartizaţi, astăzi, pe posturi

Cristina Ghenea

Peste 20 de absolvenţi de Medicină din judeţ, care au susţinut în această lună examenul de rezidenţiat, vor fi repartizaţi, astăzi, pe posturi. Un singur candidat nu a obţinut punctaj de promovare.

Pediatrie, farmacie şi UPU – fără candidaţi
Anul acesta, spitalele din judeţul Hunedoara au scos la concurs 45 de posturi, însă pentru susţinerea examenului, s-au înscris 26 de absolvenţi. Cele mai multe posturi au fost puse la dispoziţia tinerilor medici în spitalele din Vulcan – 13 posturi, Petroşani – opt posturi şi Deva, Hunedoara şi Simeria, cu câte şase posturi, în timp ce, în Lupeni, de exemplu, sau în Brad, nu a existat nici un post scos la concurs. Bătaia cea mai mare s-a dat pe Oftalmologie şi pe ATI, secţii pentru care au fost câte trei candidaţi pe un loc, dar şi pe Dermato-venerologie, unde au fost trei medici pe două posturi. În schimb, pe posturile din secţiile de Pediatrie, Farmacie, sau UPU nu a optat nici unul dintre hunedorenii înscrişi la examen. Cel mai mare punctaj luat de un candidat de la noi din judeţ a fost de 809 puncte, iar cel mai mic a fost de 534 de puncte. Un singur medic a picat examenul de rezidenţiat. Acesta a candidat singur pe post, la Lupeni, însă nu a reuşit să acumuleze decât 407 puncte.
„Mâine (n.r. astăzi), cei care au promovat examenul vor fi repartizaţi pe posturi. Aceştia vor încheia un contract individual de muncă cu unităţile sanitare la care au fost repartizaţi, iar din 1 ianuarie, începe pregătirea propriu-zisă, desfăşurată în centrele universitare. Rezidenţiatul durează între trei şi şapte ani, după care medicii se întorc în spitalele din judeţ“, a declarat Adriana Zugravu, şefa Biroului Resurse Umane, Normare, Organizare şi Salarizare din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Aceasta a adăugat că, în prezent, salariul de bază al unui  medic rezident porneşte de la 1.100 de lei, sumă la care se mai adaugă anumite sporuri, în funcţie de secţia în care îşi desfăşoară stagiul.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

12 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

12 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

12 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

12 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

12 ore ago