Categories: Sport

Medalii „muncite” la judo

Ciprian Marinuţ

Trei dintre cele şapte sportive de la Centrul Naţional de Judo din Deva au confirmat că la „mini-lotul naţional” de la Deva se munceşte bine şi cu suflet. Ca dovadă, sportivele antrenate de Ramona Enache, Alin Popdan şi Mugurel Ciuşcă au reuşit să fie pe podium la turneul final al Campionatului Naţional desfăşurat în weekend, la Sala Sporturilor din Deva.

Un argint şi două bronzuri
Cea mai valoroasă performanţă a reuşit-o Victoria Finta (ctg. +70 kg, SCM Deva), care a cucerit medalia de argint, deşi ea are doar 15 ani şi este debutantă în competiţiile de la categoria cadeţilor sub 18 ani. Talentata judoka deveană a ocupat locul I în grupa preliminară a categoriei sale, devansându-le pe Bianca Maghiar (Crişul Oradea), larisa Strâmbeanu (CSS 2 Bucureşti) şi Maria Rusu (SCM Bacău). În semifinale, Victoria s-a impus cu 7-0 în faţa Alexandrei Mazilu de la CSS Lugoj, iar în finală a cedat în duelul cu Mihaela Marcu, legitimată la SCM Bacău.  Alexandra Pachiţescu (ctg. 57 kg, SCM Deva) şi Florina Văcaru (ctg. 70 kg, LPS Craiova) au avut şi ele prestaţii valoroase, obţinând medaliile de bronz. Pachiţescu, revenită de curând la antrenamente după o accidentare, a avut ghinion şi a picat în turul secund cu favorita Ştefania Dobre (U. Cluj-Dinamo Bucureşti), şi a pierdut cu 0-5 în faţa celei care avea să devină campioană a categoriei. În recalificări, Alexandra a concurat perfect şi după patru victorii consecutive, şi-a trecut în palmares medalia de bronz. Pachiţescu le-a învins pe rând pe Alexandra Mondan (:oimii Sibiu), Claudia Riciu (U. Craiova), Emoke Meszaroş (CSS Miercurea Ciuc) şi Iuliana Cătănoiu (Unirea Focşani).

Start bun
Mugurel Ciuşcă, directorul SCM Deva, consideră că rezultatele obţinute de fetele de la CNJ reprezintă un start bun pentru acest an competiţional. „Cele trei medalii cucerite de sportivele de la Centrul Naţional de Judo reprezintă o performanţă foarte bună, întrucât acest mini-lot naţional are mai puţin de jumătate de an de activitate. Important va fi ca ele să îşi confirme valoarea la competiţiile internaţionale, prima ocazie fiind etapa de Cupa Europei programată la finalul acestei săptămâni la Zagreb, în Croaţia”, a spus Mugurel Ciuşcă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

43 de minute ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

43 de minute ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

44 de minute ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

48 de minute ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

51 de minute ago