Categories: Sport

Medalii din… calităţi native

Ciprian Marinuţ

 Înotătorii de 11, 12 şi 13 ani de la CSS Hunedoara s-au mişcat mai cu talent decât adversarii şi au obţinut şase medalii (una de aur, trei de argint şi două de bronz) la Campionatele Naţionale ale Juniorilor II, desfăşurate la Bacău.

Generaţia nouă vine tare
Cinci dintre cele şase medalii ale CSS Hunedoara la competiţia de la Bacău au fost cucerite de sportivele şi sportivii de 11 şi 12 ani, antrenaţi de Zeno Giurasa. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Denisa Iluca, 11 ani, medaliată cu aur în cursa de 200 metri bras şi cu argint în proba de 100 de metri bras. „Colecţia de argint” a fost completată de Mihai Pavel, 11 ani, clasat pe locul doi în cursa de 50 metri fluture şi de ştafeta de 4 x 100 metri mixt de la categoria 11 ani, fiind devansată doar de ştafeta Liceului „Emil Racoviţă”, care dă juniorii echipei Steaua Bucureşti. Palmaresul celor de la categoria 11 ani a fost completat de Andreea Gheorghe, 11 ani, care a luat bronzul la 50 metri fluture. „Denisa Ilucă şi Mihai Pavel au fost vârfurile de lance ale echipei noastre. La pregătirea acestor copii eu pun accentul pe dezvoltarea calităţilor native şi nu pe intensitatea şi forţa antrenamentelor. Caut să le ofer posibilitatea să se antreneze din plăcere, fără a forţa foarte mult. Cele cinci medalii confirmă că strategia a dat roade. Oricum, Denisa are calităţi fizice deosebite, e ambiţioasă şi dornică de progres, iar Mihai a reuşit un salt extraordinar de pe locul 22 până pe poziţia a II-a”, a spus antrenorul Zeno Giurasa.

Favoritele, ratări la mustaţă
Sportivele de 13 şi 14 ani, antrenate de Anca Băjan, multiple medaliate la competiţiile anterioare din acest an, au reuşit o singură medalie de bronz, ratând de mai multe ori podiumul la mustaţă. Singura reuşită aparţine Cristinei Sfetcu (13 ani), care s-a clasat pe locul trei în cursa de 200 metri spate. Adelina Buzdugan, 14 ani, singura hunedoreană medaliată la naţionalele de juniori I, a ocupat de două ori locul patru la 100 şi 200 metri bras, un loc şase şi două locuri de şapte, iar Alexandru Bădeaţă (13 ani) s-a clasat o dată pe locul patru şi o dată pe locul cinci. „Cu excepţia Adelinei, care a fost bolnavă, celelalte sportive s-au antrenat foarte bine. E drept că nu avem sală de forţă, dar am fost şi surprinşi de nivelul foarte ridicat al competiţiei. Oricum, locul opt ocupat în clasamentul general pe cluburi reprezintă un rezultat foarte bun pentru CSS Hunedoara”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

Rezultatele CSS Hunedoara la C.N. Juniori:
 – o  medalie de aur: Denisa Ilucă (11 ani) – 200 metri bras
 – trei medalii de argint: Denisa Ilucă – 100 metri bras, Mihai Pavel (12 ani) – 50 metri fluture, ştafeta de 4×100 metri mixt, formată din Denisa Iluca, Andreea Gheorghe, Andra Mălina, Alexandra Boriţa (toate 11 ani).
– două medalii de bronz: Cristina Sfetcu (13 ani) – 200 metri spate, Andreea Gheorghe (11 ani) – 50 metri fluture.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

4 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

4 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

4 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

4 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

4 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

4 ore ago