Meciul meciurilor

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara susţine prima bătălie importantă din războiul pentru promovare în faţa liderei Olimpia Satu Mare, într-un meci programat azi, de la ora 17.00, pe Stadionul „Michael Klein”. Ambele echipe au un moral excelent, negru-albaştrii graţie prestaţiei admirabile din meciul cu campioana CFR Cluj, iar adversarii ca urmare a calificării în 16-imile Cupei României, unde vor întâlni o echipă din Liga I.

Duelul favoritelor

Cele două echipe cotate ca favorite la promovare în seria a V-a a Ligii a III-a se vor afla faţă în faţă în etapa a III-a, moment în care totul este încă posibil. Ambele echipe au maximum de puncte după primele două runde (FC Hunedoara are doar trei, pentru că a stat o etapă n.r.), iar rezultatul din meciul direct va influenţa decisiv parcursul din partidele următoare şi evident, situaţia din clasament. Indiferent de scor, bătălia promovării va rămâne deschisă, deoarece campionatul e lung, însă orice mic avantaj sau dezavantaj generat în urma acestui meci direct va influenţa parcursul ulterior al celor două echipe. Încurajat de jocul foarte bun şi de rezultatul din partida de luni cu campioana CFR Cluj (scor 2-3 n.r.), antrenorul hunedorean Marius Opric e optimist în privinţa duelului cu lidera Olimpia Satu Mare. „Noi jucăm la victorie toate meciurile, iar acesta trebuie câştigat, deoarece echipa are un moral bun după jocul de la Cluj“, a spus antrenorul hunedorean. Şi în tabăra celor de la Olimpia, moralul e foarte bun. Gruparea antrenată de fostul fundaş al Stelei, Tiberiu Csik, a trecut marţi în Cupa României de FC Bihor cu 3-2 (după prelungiri, 2-2 după 90 de minute) şi va juca în turul următor cu o echipă din Liga I, astfel că va intra cu mult optimism şi tupeu pe terenul de la Hunedoara. Chiar şi aşa, negru-albaştrii au resurse de a profita de avantajul terenului propriu şi de ziua în plus de odihnă, pentru a câştiga şi a detrona lidera.

Jiul speră la minuni

Tot în etapa de azi, Jiul Petroşani va juca, în deplasare, cu Şoimii Pâncota, o altă performeră a rundei de marţi din Cupa României, întrucât gruparea arădeană a scos-o din cursă pe lidera judeţului lor, UTA Arad, scor 1-0. Pentru meciul de la Pâncota, Jiul va putea conta şi pe serviciile lui Cristian Deaconescu, revenit după o accidentare. „Echipa este în formă şi sperăm să câştigăm la Pâncota, deoarece nu renunţăm la obiectivul de a ne lupta pentru promovare”, a spus George Boboc, preşedintele clubului Jiul Petroşani.
Partidele etapei a III-a a Ligii a III-a, seria a V-a se vor disputa azi, 14 septembrie, de la ora 17.00.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare