Categories: Sport

Meci de infarct pe Stadionul din Hunedoara

Faza a IV-a din cadrul Cupei României la fotbal a debutat marți cu câteva partide interesante. Menționăm că în acest tur au intrat în competiție ultimele șase echipe care activează în acest sezon în Liga 2 și care n-au jucat în faza anterioară, cele trei care au evoluat înplay-off-ul sezonului trecut (Dunărea Călărași, FK Csikszereda și Politehnica Timișoara) și cele trei retrogradate din Liga 1 (Politehnica Iași, Astra și FC Hermannstadt), pe lângă cele 26 calificate din Faza a III-a a competiției.

A ratat penaltyul
La Hunedoara am avut un nou meci de infarct, echipa din localitate primind replica formației CS Comunal Șelimbăr. Partida s-a jucat pentru desemnarea formației care se califică în turul următor, cu prelungiri și lovituri de departajare.
După obișnuita perioadă de tatonare am avut și prima surpriză:în min. 10, portarul gaz­delor, Denis Moldovan îl faultează în propriul careu pe Cîrstean, scăpat singur spre poartă, iar arbitrul Claudiu Gaitin (Timişoara) a arătat punctul cu var, dictând penalty și cartonaș galben. Alexandru Neacșa a executat lovi­tura de pedeapsă dar mingea s-a dus pe lângă poartă și scorul a rămas 0-0.
Primul gol se va înscrie în min.24, când în urma unei acțiuni a echipei gazdă, Andrei Her­gheligiu a primit balonul în centrul care­u­lui, iar șutul acestuia pe jos lângă bara din stânga l-a păcălit pe portarul din Șelimbăr. A fost 1-0 spre bucuria celor din tribune.
Până la pauză am notat alte câteva ocazii ale hunedorenilor dar nefinalizate și datorită faptului că defensiva echipei din Șelimbăr a fost mereu atentă la mișcările din zona careului de 16 m și la acțiunile derulate către poarta lui Vîtcă.
În repriza secundă, echipa gazdă a con­stru­it mai mult și a reușit să înscrie din nou. În min.52, Hergheligiu avansează pe partea stângă a atacului hunedorean, trimite o min­ge în careul advers iar Arnăutu, nemarcat, preia și șutează la colțul scurt, pe lângă por­tarul Vâtcă pentru 2-0. Oaspeții vor reduce din diferența de pe tabelă în urma unui alt penalty acordat de arbitrul din Timișoara. În min.56, Natea a fost faultat în careu de Rafael Gomes Garutti, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Suciu, pentru 2-1.
Echipa pregătită de Florin Maxim a con­ti­nuat seria acțiunilor la poarta oaspeților dar fără să mai înscrie. În minutele de prelungire ale partidei s-a întâmplat ca formația din Șelimbăr să egaleze. A fost o gafă a por­ta­ru­lui hunedorean, Moldovan, care la un șut slab a lui Ciocâlteu, a respins mingea în față de unde Natea a împins balonul în plasa porții și CSC Șelimbăr a egalat în extremis astfel că partida de la Hunedoara a continuat cu două reprize de prelungiri.
Cu gândul la loviturile
de departajare
Ambele echipe au încercat să conserve re­zultatul de pe tabelă, cu gândul la loviturile de departajare la care s-a ajuns în final, spre deliciul celor aproape 1.000 de spectatori din tribune. S-au executat noi serii de lovituri de departajare, astfel că pentru CS Hu­ne­doa­ra au înscris Laurențiu Buș, Robert Cris­ti­an, Petre Șimon, Antonio Vlad, Antonio Bradu, Fla­vius Iacob și au ratat Rafael Gomes Ga­rutti, Andrei Hergheligiu. Pentru oaspeți au înscris Andrei Roșu, Toni Suciu, Massimo Goh N’cede, Ion Cărăruș, Alexandru Vodă și au ratat Daniel Tătar, Bogdan Vișa, Ciprian Natea.
CS Hunedoara se califică spectaculos în turul următor după victoria finală cu 8-7 după lovituri de departajare (2-2 după 90 și 120 de minute, 6-5 după lovituri de de­par­tajare).
Antrenorul Florin Maxim a folosit urmă­toa­rea formulă de joc: Moldovan – Vlad, G. Garutti, Rodrigues Peixoto, Ignat, Iacob, Mogoș, Giura, Hergheligiu, Arnăutu, Buș , rezerve fiind Lefter – Bradu, Rob. Cristian, Lupușor, Șimon, Bortas, Dumitru, Trascan
A arbitrat, cu unele scăpări, Claudiu Gaitin (Timişoara) asistat de Claudiu Giorgiu (Cluj-Napoca) și Patrik-Ștefan Sandu (Timişoara), rezervă: Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba). Au fost observatori din partea FRF Dorin Voina (Reşiţa) și Cătălin Pașcanu (Cugir).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

24 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

24 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

24 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

24 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

24 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

24 de ore ago