Categories: Eveniment

Martor mincinos în dosarul „Tsunami 2”

Livia Botici

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, s-a desfăşurat un nou termen al dosarului în care 14 hunedoreni sunt cercetaţi pentru trafic de droguri. În timpul procesului, unul dintre cei doi martori audiaţi de judecători şi-a schimbat declaraţia din faza de urmărire penală, susţinând că la acea dată a minţit de frică.

„Am fost prost”
Adrian Oprin, martorul propus pentru audiere de avocatul lui Ciprian Borlea, unul dintre cei acuzaţi de trafic de droguri, a uimit, ieri, toată sala de judecată cu schimbarea declaraţiei sale. Cu toate că, potrivit anchetatorilor, în faza de urmărire penală, acesta a declarat că este prieten cu Ciprian Borlea şi că de obicei, la cafeaua de dimineaţă, Borlea îi oferea ţigări cu droguri în ele, la procesul de ieri, martorul a spus că nimic nu este adevărat. „Am minţit atunci când mi s-a luat declaraţie referitor la Ciprian Borlea. Îl cunosc, dar niciodată nu mi-a dat droguri şi nu ştiu ca el să consume astfel de substanţe. Nu am fost ameninţat de nimeni să-mi schimb declaraţia, acesta este adevărul adevărat. Atunci am minţit, pentru că am fost prost. Îmi era frică să nu fiu arestat, pentru că eram cercetat pentru furt de benzină dintr-o maşină. Nu cunosc pe nimeni altcineva din acest dosar, în afară de Ciprian Borlea”, a spus Adrian Oprin în faţa judecătorului. Cu toate acestea, atunci când unul dintre avocaţi a întrebat dacă îl cunoaşte pe Gabriel Grasu, un alt băiat acuzat în acest dosar, martorul a spus că… da. „Îl cunosc şi pe el, suntem vecini, el stă într-o scară a blocului, iar eu în alta”, spune martorul, încurcat în declaraţii.

Hanganu a lipsit
Laurenţiu Alin Hanganu, singurul rămas în arest, dintre cei 14 bărbaţi acuzaţi în dosarul de trafic de droguri „Tsunami 2”, nu a fost prezent la termenul de ieri, deoarece în data de 3 mai, a fost prezentat magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru o altă cauză. Membrii dosarului „Tsunami 2“ au fost reţinuţi în 2009, în urma unor descinderi ale ofiţerilor de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Hunedoara. La percheziţiile efectuate, s-au descoperit diferite sume de bani, provenite din traficul de droguri, mini-cântare electronice de mare precizie, utilizate la porţionarea stupefiantelor, dispozitive artizanale pentru consum şi resturi ale unor ţigări confecţionate artizanal.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii dintr-o regiune din sudul județului că un consilier încasează din avutul public fără…

7 ore ago

Bulina albă

Dorel Vartolomei, pensionar miner din Petrila Pentru că a amenajat din fonduri proprii o zonă…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae M., recidivist din municipiul Vulcan Pentru că a fost arestat preventiv de Judecătoria Petroșani,…

7 ore ago

Recuperarea brățărilor dacice, abandonată

Brățările au fost realizate de meșteri din vremea dacilor, descoperite la Sarmizege­tusa Regia, într-o manieră…

7 ore ago

Au salvat-o și au dus-o la echipajul SMURD

Ieri, o echipă de salvatori montani ai Serviciului Salvamont a Consiliului Ju­dețean Hunedoara a intervenit…

7 ore ago