Mărtineşti: se aşteaptă bugetul, apoi se fac calcule pentru noi investiţii

Magdalena Şerban

Primarul comunei Mărtineşti, Adinel Botescu (foto), anunţă cetăţenii că de săp­tămâna viitoare îşi pot achita taxele şi impo­zitele pentru 2021, valoarea lor nesuferind majorări, ci doar actualizări la rata inflaţiei, după cum prevede cadrul legal.
„Vor beneficia de acea reducere de zece pro­cente toţi cei care achită integral până la 31 martie. Pot plăti în numerar, la primărie, ori în cont, prin transfer bancar. Ca şi până acum, nu putem emite adeverinţe pentru APIA, de exem­plu, dacă există restanţe în onorarea obli­gaţii­lor fiscale. La 2020 am tras linie cu un grad de încasare de peste 90 la sută. Deşi cata­logat an greu, cu probleme medicale şi eco­nomice, lumea s-a mobilizat şi şi-a făcut datoria civică, lucru pentru care ţin să mulţumesc oamenilor.
În ce ne priveşte, aşteptăm să vedem ce alocări bugetare ne revin în 2021, din colectarea taxelor şi impozitelor nereuşind să materializăm realizări importante. Pe lângă dările achitate de persoanele fizice şi juridice, venituri se mai strâng pe urma închirierii păşunii comunale, dar destul de puţine, deoarece deţinem aproximativ 300 de hectare, deci nu suprafeţe foarte mari. Despre fondul silvic nu prea am ce spune, toată pădurea noastră însemnând 120 de hectare. Prin urmare, abia ne asigură aco­perirea contractului de pază şi administrare pe care îl avem cu Ocolul Silvic Grădişte. În total, la visteria locală se adună undeva la 500.000 de lei pe an ”, a declarat primarul din Mărtineşti. Acesta a mai precizat că atât amenajamentul pastoral cât şi cel silvic sunt în termen.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare