Mărtinești, comuna în care lemnul de foc s-a livrat încă din vară

Magdalena Şerban

Pe principiul zicalei care spune să-ţi faci vara sanie şi iarna căruţă, conducerea admini­s­tra­ţiei publice din Mărtineşti a asigurat din timp lemnul de foc pentru iarnă.
„Şcoala primară şi grădiniţa din Mărtineşti, sediul primăriei şi căminul cultural din satul de la centru, acolo unde încălzirea se face cu cen­trale pe lemne, au fost asigurate. Bineînţeles, şi căminele culturale din satele Dâncu Mare, Dâncu Mic, Tămăşasa, Jeledinţi şi Măgura au fost tratate în acelaşi re­gim. Din păcate, nu deţinem mult fond forestier şi lemnul rezultat din rărituri e pe măsură. Avem 120 de hectare de pădure date în pază şi administrare către Ocolul Silvic Grădişte, iar cantitatea sta­bi­lită per familie solicitantă este de ma­ximum şase metri cubi. Preţul prac­ticat a fost între 100 şi 150 de lei, în funcţie de cali­tatea lemnului”, a arătat Adinel Botescu (medalion), pri­marul din Mărtineşti.
În ce priveşte stocul de nisip şi sare, e pregătit în mare par­te, iar dacă se impune vreo su­pli­mentare, se va face atunci. Cert este că noul utilaj multifunc­ţio­nal pe care autoritatea locală îl are la dispoziţie de circa o lună va fi folosit din plin. ,,De acum încolo nu mai trebuie să contractăm firmă de deszăpezire, ci ne vom gospodări singuri. Avem un buldoexcavator nou, prevăzut cu o serie de accesorii destinate lucrărilor edilitare de întreţinere drumuri şi zone verzi, ce se fac în orice anotimp, deci are inclusă şi lamă pentru înlăturat zăpada. Prin urmare, ne va fi indispensabil. A fost achiziţionat din bani europeni nerambursabili, prin Grupul de Acţiune Locală Sargeţia1, iar valoarea netă a proiectului câştigat a fost de 80.000 de euro”, a mai spus primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare