Categories: Actualitate

Marius Marcu, rector interimar al Universităţii Petroşani

Magdalena Şerban

După decesul rectorului Aron Poantă, conf. univ. dr. ing. Marius Marcu (foto) este cel care a preluat frâiele conducerii Universităţii din Petroşani. Acesta a fost ales de Senatul instituţiei de învăţământ superior, iar confirmarea i s-a făcut ieri, prin ordin ministerial. Tot ieri, la sediul universităţii a fost organizată o conferinţă de presă menită să ateste numirea oficială.

Marius Marcu este cadru didactic în cadrul universităţii din Valea Jiului din anul 1990 (departamentului de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Energetică, facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică), iar funcţia de prorector a ocupat-o din 2012 şi până în prezent.
„Voi asigura interimatul până la următoarele alegeri, a căror desfăşurare s-a preconizat pentru perioada februarie-martie 2016. Alegerea rectorului se va face de către toate cadrele didactice, precum şi de reprezentanţi ai studenţilor din Senat şi Consiliile profesorale”, a precizat conf. univ. dr. ing. Marius Marcu. Potrivit noului rector, din strategia sa de dezvoltare universitară face parte un proiect de implementare a două programe de studii ce includ cel puţin două limbi străine. Acestea se vor aprofunda concomitent cu specializările de ordin tehnic.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

5 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

5 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

5 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

5 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

5 ore ago