Categories: Sport

Mario, bronz la naţionalele de şah

Şahistul Mario Sabin Deaconescu (foto), de la CSM Petroşani, a obţinut medalia de bronz în proba de dezlegări a finalei Campionatului Naţional Individual de Şah pentru Copii, la categoria opt ani.

Medalia speranţei

Antrenorul Gheorghe Scurhan de la CSM Petroşani a trimis în lupta pentru medalii la turneul Campionatului Naţional de la Călimăneşti nouă mici şahişti, însă numai Mario Sabin Deaconescu a reuşit să urce pe podium. Clasat pe locul 23 la şah clasic şi pe locul nouă la şah blitz, Deaconescu a dat lovitura în proba de dezlegări, în care a cucerit medalia de bronz. La grupa de băieţi de opt ani, care a avut 62 de participanţi, petroşăneanul a acumulat 25 de puncte în numai 17 minute din 60 avute la dispoziţie şi a urcat pe treapta a treia a podiumului. Primul loc şi titlul de campion naţional la această probă i-au revenit cu 30 de puncte în 41 de minute şahistului Adrian Chivulescu, de la CSU Ploieşti, urmat în clasament, cu acelaşi punctaj, dar cu un timp de gândire mai slab (54 de minute) de Mihnea Ognean, de la CSS Tg. Mureş. Un rezultat bun în proba de dezlegări pentru CSM Petroşani l-a obţinut Gabriela Cristocea (la grupa de 10 ani), care a reuşit să se claseze pe locul cinci. „Medalia lui Mario reprezintă cea mai mare performanţă şahistică a unui copil din judeţul Hunedoara, după excelentele rezultate ale maestrei FIDE Daria Vişănescu, plecată de doi ani la Clubul de Şah din Deva. Medalia este rodul numeroaselor ore de pregătire şi a puţinilor bani investiţi de autorităţi, pentru a sprijini şahul”, a spus antrenorul Gheorghe Şcurhan.

Daria, cea mai tare din ţară

Cea mai valoroasă performanţă pentru şahul hunedorean la ediţia 2011 a Campionatelor naţionale a obţinut-o Daria Vişănescu, legitimată la Clubul de Şah Deva, care a cucerit un nou titlu de campioană naţională. Medaliată, în trecut, la categoriile 10, 12 şi 14 ani pe plan naţional şi internaţional, Daria, care nu are încă nici 15 ani, a câştigat, ieri, finala Campionatului Naţional, la categoria de vârstă 16 ani feminin. „Micuţa Kasparova” a avut un punctaj excelent de 8,5 puncte din nouă posibile şi a fost urmată în clasament de Ioana Gelip (7,5 puncte) şi Georgiana Morea (7 puncte), ambele de la Poli Iaşi. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

10 ore ago