Categories: Sport

Marincu în grafic, România nu

Ciprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu (foto) (17 ani), de la CNS CSS „Cetate” Deva, şi-a făcut datoria pentru echipa României la Campionatul European de atletism pe echipe (seniori), contribuind la clasarea ştafetei de 4×100 metri pe locul 7 din 12 echipe. Din păcate, gruparea tricoloră a ratat, pentru numai 1,5 puncte, calificarea în Superliga Campionatului European pe echipe, situându-se la întrecerile Ligii I de la Dublin pe locul patru, cu 297,5 puncte.

Au adus şase puncte
Atleta antrenată de Nicolae Alexe a fost unica junioară din lotul tricolor şi a confirmat speranţele puse în ea de oficialii Federaţiei Române de Atletism. Ca dovadă, ştafeta formată din Maria Roşianu, Andreea Panaite, Florentina Marincu şi Andreea Ogrăzeanu a încheiat cursa de 4×100 metri cu timpul de 45.37 şi s-a clasat pe locul şapte din 12 formaţii. Performanţa ştafetei a adus României şase puncte, într-o probă în care echipa Olandei, care a depăşit România la general a fost descalificată şi a rămas cu zero puncte.

Start bun, finiş trist
Competiţia de la Dublin a început excelent pentru echipa României, dar s-a încheiat cu supărare. Sâmbătă, după disputarea a 21 de probe, din cele 40 aflate în program, în clasamentul provizoriu al Campionatului European, Liga I, echipa României ocupa un remarcabil loc secund, cu 163 puncte, după Cehia – 195 puncte. În continuare pe locul 3 era Suedia – 162,5 puncte, urmată de Portugalia – 148,5 puncte, Olanda – 146,5 puncte, Irlanda – 139 puncte, Finlanda – 130 puncte, Bulgaria – 114 puncte, Belgia – 112,5 puncte, Ungaria – 109 puncte, Estonia – 108 puncte şi Elveţia – 102 puncte. Între învingătorii zilei de sâmbătă s-au aflat şi româncele Mirela Lavric, la 800 metri şi Nicoleta Grasu, la aruncarea discului. Duminică, în ultima zi a concursului, în celelalte 19 probe înscrise în programul întrecerilor de pe stadionul Morton, din Dublin, unii dintre atleţii consacraţi ai României au dezamăgit şi echipa tricoloră a ratat calificarea în Superliga Campionatului European, pentru numai 1,5 puncte. România a încheiat competiţia pe locul 4, cu 297,5 puncte, în timp ce Olanda, care a prins locul 3, ultimul care aduce promovarea, a totalizat 299 puncte. Primul loc a fost ocupat de Cehia – 351,5 puncte, iar poziţia secundă a fost ocupată de Suedia, cu 311 puncte. Duminică, reprezentanţii României au reuşit trei victorii, prin Angela Moroşanu, la 200 m, Sergiu Ursu, la aruncarea discului, şi ştafeta feminină de 4×400 metri, însă s-au consemnat şi numeroase ratări. Cea mai neaşteptată a fost la triplusalt masculin, unde Marian Oprea s-a clasat doar pe locul cinci, cu 15,86 metri, deşi era cotat ca favorit la podium.

Plus de experienţă
Dincolo de dezamăgirea ratării calificării echipei, atleta de la „Cetate” Deva a acumulat o importantă experienţă competiţională în vederea participării la competiţiile categoriei sale de vârstă. Competiţiile de obiectiv ale Florentinei Marincu în această vară sunt Campionatele Mondiale de junioare II din Ucraina (10-14 iulie) şi Campionatele Europene de junioare I din Italia (18-21 iulie).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 minute ago