Categories: Eveniment

„Marea bălăceală” de la Deva s-a dovedit un succes total

Adriana Clej

Ieri, la ora 14:00, pe platoul central al parcului de la poalele Cetăţii din Deva, s-au strâns peste 100 de tineri şi copii din mai multe localităţi ale judeţului, pentru a participa la prima ediţie a Splash& Fight, o bătaie cu apă, sau „Marea bălăceală”, cum a mai fost numită această acţiune.
Fiecare dintre participanţi a venit „înarmat” cu un obiect care să-l ajute în bătălia cu apă: PET-uri din plastic, pistoale şi puşti cu apă, baloane, pungi şi sacoşe din plastic şi chiar… o piscină pentru copii.
O dată ajunşi acolo, „combatanţii” au fost împărţiţi de organizatori în două echipe, cea albastră, a băieţiilor, şi cea roşie, a fetelor. După ce s-au organizat echipele şi „armele” au fost încărcate, distracţia a început. Toată lumea alerga şi dintr-o parte în alta a parcului, căutând să stropească cu apă cât mai multă pe cei din echipa adversă. A fost o distracţie pe cinste, toată lumea, şi participanţii la bătaia cu apă, şi spectatorii de pe margine, a râs copios.
După o vreme, bătălia s-a centrat în zona artezienei din mijlocul platoului, luptătorilor fiindu-le mai uşor să-şi încarce „armele” cu „muniţie”. Dar în cele din urmă, cei mai mulţi dintre combatanţi au căutat să-şi bage adversarii cu totul în zona artezienei, nimeni nemaiţinând cont de cât de ud este.
În final, după o oră jumătate de bălăceală, câştigători au fost declaraţi toţi participanţii, nu doar o echipă. Se înţelege că în final, toată lumea a fost udă până la piele. Dar nimeni nu s-a plâns, ba toţi s-au bucurat, fiindcă s-au răcorit în această zi caniculară.
„După cum am sperat, această primă «mare bălăceală» organizată la Deva a fost o reuşită. Ne bucurăm de numărul mare de participanţi şi că toată lumea s-a distrat alături de noi, inclusiv spectatorii de pe margine. Nu mă aşteptam să fie chiar aşa de bine şi toţi membrii clubului nostru, care am organizat această bătaie cu apă, sunt fericiţi de succesul acţiunii. De aceea, aşteptăm ca oamenii să mai vină şi la alte evenimente şi proiecte organizate de noi”, ne-a declarat, în final, Miruna Vasiu, de la Interact Club Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

19 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

19 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

19 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

19 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

19 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

19 ore ago