Mandatele de consilieri locali ai membrilor AUR Deva, invalidate din nou

Adriana Năstase

Mandatele celor doi membri ai Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au fost din nou invalidate de către magistraţi de la Judecătoria Deva. Reamintim că, la alegerile locale, cei de la AUR au reuşit să câştige două locuri în Consiliul Local Deva. Respectiv, Anamaria Gavrilă, care se afla prima pe lista con­silierilor, şi Tiberiu Barstan, pe poziţia a doua, urmau să fie validaţi ca aleşi locali în Deva. Cei doi au acuzat-o pe Laura Sârbu, secretarul general al municipiului Deva că nu a depus dosarele lor la judecătorie şi de aceea, mandatele lor nu au fost validate.
Dar, cum spune legea, în termen de 15 zile trebuiau depuse alte do-sare la secretarul ge­neral al municipiului, care urma să le trimită la Judecătoria Deva pentru validarea lor. În timp ce celelalte partide nu au avut nici o problemă, s-au încadrat în termenul prevăzut de lege pentru depunerea dosarelor, cei de la AUR nu au făcut-o.
„Termenul de 15 zile este termen de decă­dere, caz în care secretarul general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale transmite judecătoriei documentele care i-au fost puse la dispoziţie înăuntrul acestui ter­men, precum şi o adresă prin care propune vali­darea consilierilor care au depus do­cumen­tele prevăzute la alin (2) sau, după caz, invali­darea consilierilor care nu au depus aceste documente”, arată Noul Cod Adminis­trativ.
Cu toate acestea, Anamaria Gavrilă şi Tiberiu Barstan au susţinut că au depus documentele în termenul prevăzut de lege. Au atacat, aşa­dar, decizia Judecătoriei Deva. Tribunalul Hune­doara a hotărât ca dosarul să fie retrimis Jude­cătoriei Deva pentru rejudecare.
Ieri, judecătorii au dat soluţia în cazul cererii de validare a mandatelor celor doi membri AUR Deva, ei menţinând invalidarea mandatelor aces­tora.
„Respinge cererea formulată de petentul Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Deva. Invalidează alegerea numiţilor Bârstan Tiberiu Claudiu, membru al Alianţei Pentru Unirea Româ­nilor, Gavrilă Anamaria, membru al Alianţei Pentru Unirea Românilor în funcţia de consilier local al municipiului Deva, judeţ Hu­nedoara. În temeiul prevederilor art. 114 alin.5 din OUG 57/2019, prezenta încheiere se co­mu­nică de îndată prefectului şi secre­tarului general al unităţii administrativ-teritoriale municipiul Deva. Cu apel, în termen de 3 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Deva”, se arată în decizia Judecătoriei Deva. Cei doi pot face apel, care va fi judecat la Tribunalul Hunedoara. Consiliul Local Deva funcţionează în prezent cu 14 membri, din 21.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago