Categories: Sport

Mai puţine echipe, mai multe reguli noi

Ciprian Marinuţ

Noua ediţie a campionatului „RealSport” Deva va debuta la finalul acestei săptămâni şi va alinia la start 36 de echipe, faţă de 40, câte au fost în precedentul sezon. Organizatorii schimbă destul de substanţial regulamentul, pentru a spori gradul de sportivitate şi spectaculozitate.
În ciuda celor patru echipe „dispărute” din competiţie, Campionatul „RealSport” Deva rămâne cea mai populară întrecere de amatori din judeţ. Superliga „RealSport” va alinia la startul acestui sezon 14 echipe, iar în Liga RealSport (divizia secundă) vor activa 22 de formaţii, astfel că la campionat vor lua parte peste 350 de jucători. Cele 14 echipe din Superligă vor disputa 26 de jocuri în sistem tur-retur, iar apoi cele clasate pe primele şapte locuri vor forma grupa de play-off, iar cele de pe locurile 8-14 vor juca în grupa de play-out. În Liga RealSport se începe cu două serii de 11 echipe, în care se joacă în sistem tur-retur, după care primele şase clasate în cele două serii vor forma Divizia B, iar codaşele vor juca în Divizia C.
Comisia de Organizare a Campionatului de Minifotbal „RealSport” a hotărât ca ediţia din acest an să debuteze, duminică, 4 septembrie, cu meciurile din toate cele trei serii. Din etapele următoare, meciurile din Superligă se vor disputa duminica, iar cele din Ligă se vor juca sâmbătă. „Competiţia se anunţă extrem de disputată. Sperăm ca atributele principale să fie spectacolul şi sportivitatea, întrucât e posibil ca Federaţia Română de Minifotbal să ne încredinţeze organizarea fazei naţionale a Campionatului Naţional, aici, la Deva”, a declarat Attila Takacs, organizatorul competiţiei.

Minifotbal cu „parfum” de futsal

Ca de obicei, pentru a combate „năravurile” unor echipe, organizatorii au venit şi pentru acest nou sezon cu modificări la regulament. Principala schimbare prevede introducerea regulii celor şase greşeli de echipă. Astfel, la fel ca la futsal, echipa care acumulează cinci greşeli, sancţionate cu lovitură liberă directă, va fi penalizată, începând cu a şasea greşeală, cu o lovitură de pedeapsă, de la nouă metri. „Am vrut să reducem numărul faulturilor şi să creştem cursivitatea jocurilor”, a explicat Attila Takacs. Tot ca noutate regulamentară apare şi un sistem propriu de puncte bonus pentru intrarea în play-off şi play-out. „Punctele bonus cu care se intră în etapele finale nu se acordă în funcţie de locul ocupat în clasament, ci în funcţie de rezultatele directe cu celelalte echipe din aceeaşi categorie”, a precizat Takacs. Ultima noutate a regulamentului prevede anunţarea arbitrilor la efectuarea fiecărei schimbări.

Componenţa grupelor

Superliga RealSport: Avantaje Deva, C.F.R, S.L. Gaz Metan Deva, Voinţa Vălişoara, Phoenix Deva, Prosper (fosta Grawe), Paloma, F.C. Săgeata Bar, Pera BMW, Liverpool, E.F.C. Anonimii, C.S. Quasar Deva, Alfa Team Cristur şi Paloma.
Liga RealSport, Seria I: Azaria, Full GSM, Nemuritorii, General Service, Sews Deva I, Golden Team, Bamboo, F.C. Extenso Blue, Vulturii, F.C. Alsicon, Venus Deva.
Liga RealSport, Seria a II-a: Inter Deva, Tikva Construct, A.S. F.C. Cristur, Alaska, Sews Deva II, F.C. Comsid Tehnosteel Deva, Big-Eco, Young Boys, Dolce Vizio Caffe, D.P.D. şi Continental.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

15 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

15 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

15 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

15 ore ago