Comunitate

Mai mulţi salvatori montani pe perioada vacanţei

Maximilian Gânju

Salvamontiştii vor rămâne cu efective sporite, zilnic, de serviciu pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă până la finalul vacanţei şcolare.
Mobilizarea s-a făcut şi ca urmare a numărului îngrijorător de mare de accidente, cel mai ridicat din acest sezon de iarnă, după cum se precizează pe pagina Dispeceratului Naţional Salvamont. „Până la finalul vacanţei şcolare, salvamontiştii vor rămâne cu efective sporite, zilnic, de serviciu pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă şi în cabinetele medicale ale bazelor şi posturilor Salvamont. Nu uitaţi, echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale“, se mai menţionează în postare.
Salvatorii sunt mobilizaţi şi în staţiunile de schi din Valea Jiului, iar dacă în Parâng nu au fost probleme majore, la Straja lucrurile au stat diferit. În ultimele trei săptămâni au fost peste 70 de accidente în Straja, cele mai multe fiind destul de grave. „Sunt foarte multe accidente şi majoritatea sunt cauzate de un vid legislativ în ceea ce priveşte comportamentul turiştilor pe zona schiabilă. Majoritatea accidentelor au fost cauzate de folosirea boburilor din plastic în afara pârtiilor, dar şi a neadaptării vitezei pe pârtie în funcţie de experienţa pe care o au schiorii. Mulţi dintre ei au folosit pârtii mai grele decât cele pe care ar fi putut schia în siguranţă“, a explicat şeful Salvamont Lupeni, George Resiga. În perioada menţionată, salvatorii din Straja au fost nevoiţi să intervină la 38 de accidente care au necesitat transportul turiştilor răniţi la spital cu ambulanţele SMURD.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

11 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

11 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

11 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

11 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

11 ore ago