Mai buni, dar şi mai superficiali

Ciprian Marinuţ

CFR Simeria a jucat mai bine şi merita victoria în derbiul cu colega de pe podium Bihorul Beiuş, însă a scos doar o remiză, scor 2-2, din cauza unor erori neforţate. Meciul a fost dramatic, condimentat cu o eliminare, un penalti şi patru goluri frumoase, dar ambele echipe au coborât câte un loc în clasament, pentru că au ratat victoria.

Fundaş entuziast, arbitru exigent
Sigură pe forţele proprii, graţie locului doi din clasament, trupa feroviară a fost vioara întâi a partidei de acasă cu ocupanta locului trei. Trupa antrenată de Marius Opric a avut însă un start de meci prea relaxat, iar fazele ofensive au suferit de „absenţa reglajului fin”. Astfel, în ciuda unei posesii superioare şi a mai multor bune ocazii, feroviarii au fost anihilaţi de defensiva adversă, în primele 45 de minute, iar golurile au lipsit. În statistica primului mitan, apare însă ca un „ghimpe în coastă” eliminarea fundaşului stânga simerian Şoit (min. 35). Acesta a primit direct cartonaşul roşu, după un joc periculos în marginea careului advers, decizia arbitrului Viorel Fluiereanu fiind exagerată.

Reuşite şi erori
Inferioritatea numerică nu a schimbat prea mult datele problemei pentru CFR, iar „taurii galbeni” au continuat să domine şi să atace. Eforturile le-au fost răsplătite de golul reuşit de Lintaru (min. 52), cu un şut excelent de la marginea careului mare, 1-0. Deschiderea scorului s-a dovedit însă mai nocivă decât eliminarea. Antrenorul Marius Opric a decis să mute defensiv şi l-a înlocuit pe Lintaru cu fundaşul stânga Ungureanu. Schimbarea a invitat echipa adversă la atac şi a băgat-o pe CFR în propria jumătate. Evident, reduta feroviară a cedat peste 20 de minute, când Paina (73) a reluat cu capul de la 10-11 metri  centarea lui Vanca, 1-1.
La acest scor, CFR a găsit resurse de a lupta pentru victorie, iar nou-intratul Daniel Dăscălescu a fost şi înger şi demon în ultimele minute de joc. „Veteranul” din ofensiva simeriană a marcat cu capul din centrul careului în minutul 82, după o centrare din lovitură liberă a lui Pepenar şi a pus victoria în contul echipei sale. Peste doar patru minute, Dăscălescu comis henţ în careul propriu, iar Paina a transformat penaltiul şi a egalat din nou, 2-2. Chiar şi aşa, CFR putea câştiga, însă lovitura de cap din plonjon a căpitanului Vişan (min. 91) a fost respinsă de portarul advers în bară, iar meciul s-a încheiat, în mod nedrept, remiză.

CFR Simeria – Bihorul Beiuş 2-2 (0-0)
Au marcat: Lintaru (52), Dăscălescu (82) / Paina (73, 86)
CFR: Iancău – Vîrtan, Stroia, Buta, Şoit – Găceanu (Uibariu 75) – Lintaru (Ungureanu 58), Pepenar (Dosan 90), Vişan (c), Făgărăşanu – Suciu (Dăscălescu 73). Antrenor: Marius Opric
Beiuş: Mănişor – Bogman (Gavrilaş 83), Tăuţ (c), Florea, Cistean – Vanca, I. Dumitra, Ţârlea, Lupaşcu – Bode, Trip (Paina 46). Antrenor: Sorin Cigan.
Eliminat: Şoit (35)
Arbitru: Viorel Fluiereanu (Băileşti). Stadion: „CFR”. Spectatori: 150.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare